Ponoš: Vučić i odlazeća vlast krše Ustav, treba menjati izborni sistem

Predsednički izbori 07. mar 202216:54 > 16:5421 komentara
Milica Vučković/Fonet

Srbija nije demokratska zemlja, jer odlazeća vlast i odlazeći predsednik krše Ustav, dele građane na "svoje i "one druge" kojih je više, ne poštuju zakone i ruše institucije, ocenio je u Zrenjaninu predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš.

Pročitajte još:

„Kandidovao sam se da budem demokratski izabrani predsednik Srbije. Ovo je privid demokratije danas u Srbiji“, istakao je Ponoš u obraćanju građanima Zrenjanina.

Kako je objasnio, drugi razlog zbog kojeg se kandidovao je loš izborni sistem, koji mora da se menja, jer su u parlamentu predstavnici partije, ili u najboljem slučaju partija, a ne građana i naroda i zato „nemamo reprezentativnu demokratiju“.

Potreban je kombinovani izborni sistem, da u Skupštini Srbije ne budu predstavnici partija, nego naroda, naglasio je Ponoš, koji se nada da će biti poslednji predsednik koji će na ovaj način biti biran.

Nositeljka liste koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije na parlamentarnim izborima Marinika Tepić istakla je da na skupove opozicije, kao i u Zrenjaninu, dolaze hrabri ljudi, koji nisu došli zbog pretnji i zastrašivanja, niti su na to bili primorani tokom radnog vremena.

Ona je ukazala da se građani širom Srbije najviše žale da žive pod silom, pretnjama i zastrašivanjima u svim javnim sektorima i ustanovama.

Prema njenim rečima, od republičkog nivoa, do upisa deteta u vrtić, glavni alat da ispunite svoje pravo jesu mito, korupcija ili „preko veze“.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac poručio je da je Srbiji potrebna „promena iz korena“, a to znači ne samo onih koji obavljaju vlast, nego korenita promena celog društva.

Stavili smo po strani naše ideologije i specifičnosti, konstatovao je Lutovac, i pozvao građane da izađu na izbore, bez obzira na to što oni neće biti pošteni.

Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije je tu da pokaže da postoji alternativa, udružena snaga koja može da promeni stanje u zemlji, poručio je Lutovac.

Komentari

Vaš komentar