Srđan Dragojević: Zašto sam prihvatio Ponoševu ponudu

Predsednički izbori 21. feb 202222:34 > 22:36 24 komentara
Dragan Mujan/Nova.rs

Predsenički kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš najavio je da će pisac Siniša Kovačević i reditelj Srđan Dragojević bili njegov izbor za savetnike u kulturi, a Dragojević za portal Nova.rs kaže da ulogu savetnika ne doživljava kao političku i da su na spisku njegovih interesovanja isključivo kultura, obrazovanje i ekologija.

On je rekao mu je bilo zanimljivo kada je čuo da je Ponoš poziv uputio i Kovačeviću i da je on taj poziv prihvatio, jer su on i Kovačević ideološki na različitim polovima i da mu je to pokazalo da Ponoš „želi da bude predsednik svih građana“, te da je zato i prihvatio ponudu, piše Nova.rs.

PROČITAJTE I:

Dragojević je ukazao da su on i Kovačević 2012. godine bili članovi skupštinskog Odbora za kulturu kao predstavnici različitih političkih opcija i da su bez obzira na to vrlo uspešno sarađivali i radili u korist kulture.

Kako je rekao, kada je dobio poziv od Ponoša, „osećaj mu je rekao da ne bi bilo časno reći ne“ i dodao da ne bi pristao da to bude plaćen posao.

Govoreći o periodu kada je bio poslanik Socijalističke partije Srbije (2012 – 2015) istakao je da je to bio dogovor sa njima da ne mora da bude i njihov član i da može da deluje i glasa po sopstvenoj savesti, kao i da je SPS taj dogovor poštovao, iako nisu uvek bili „najsrećniji“ njegovim delovanjem.

„Taj period meni je bio vrlo zanimljiv, pre svega jer sam uspeo da izmenim Zakon o oglašavanju, gde sam amandmanima uspeo da obezbedim da reklamiranje kulture bude besplatno, sa statusom saopštenja od javnog značaja. Uspeo sam, ubedivši moje kolege iz Odbora za kulturu, iz raznih partija, da oborimo dosta loš Zakon o kulturi. Prvi put u istoriji našeg parlamentarizma, pao je jedan zakon poslat od Vlade“, rekao je Dragojević.

Više informacija o izborima potražite na stranici Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare