Vacić: Promeniću odnos prema ambasadorima, NVO sektoru i prozapadnim medijima

Predsednički izbori 19. mar 202216:42 6 komentara
N1/arhiva

Predsednički kandidat Srpske desnice Miša Vacić izjavio je da će, ukoliko dođe na mesto šefa države, promeniti odnos prema ambasadorima stranih zemalja, nevladinom sektoru i prozapadnim medijima.

Kako je saopšteno iz te stranke, Vacić je kazao da je za njega neprihvatljivo svako mešanje stranih ambasadora u unutrašnje stvari zemlje, finansiranje nevladinih organizacija, za koje kaže da se bore protiv Srpske pravoslavne crkve, srpskog patriotizma i same države, kao i tolerisanje medija koji objavljuju mape Srbije bez Kosova i Metohije, optužuju srpski narod za genocid i vređaju osećanja većine građana.

„Meni strani ambasadori neće moći da govore kome Srbija treba da uvede sankcije, od koga treba da kupujemo gas i naftu i kakav odnos treba da imam prema trećim državama. Svaki strani diplomata koji se sa nepoštovanjem bude odnosio prema Srbiji odmah će morati da napusti zemlju“, naveo je Vacić.

Prema njegovim rečima, potrebno je zakonom zabraniti objavljivanje mapa Srbije bez Kosova i Metohije u srpskim medijima, ali i sankcionisati tvrdnje da su Srbi počinili genocid, opravdavanje agresije i zločine drugih naroda prema Srbima i vređanje SPC, ali i islamske i drugih verskih zajednica u Srbiji.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare