Vučić izbegavanje duela s Ponošem pravdao iznošenjem neistina o TV N1

Predsednički izbori 19. mar 202219:22 > 19:25 75 komentara

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da se neće odazvati pozivu N1 da se pojavi u TV duelu sa predsedničkim kandidatom koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Zdravkom Ponošem. Izbegavanje duela pravdao je iznošenjem neistina o TV N1.

Poziv da Aleksandar Vučić kao predsednički kandidat gostuje u emisiji 360 stepeni ostao je bez odgovora. N1 televizija je uputila i javni poziv za TV duel sa predsedničkim kandidatom koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Zdravkom Ponošem, a odgovor na taj poziv smo zatražili i danas.

„Zvali ste moju decu sve vreme kriminalcima, nekad i ubicama. Tako da kada bi mogao sebi da oprostim i da izneverim svoju decu zbog svega onoga što ste njima činili i što ste njima radili u prethodnom periodu onda bih možda došao“, rekao je predsednik Srbije i predsednički kandidat SNS-a Aleksandar Vučić.

POVEZANE VESTI:

Podsećamo, N1 je preneo saznanja istraživačkih portala o ratu škaljarskog i kavačkog klana i fotografiju do koje su došli, a na kojoj se vidi sin predsednika Vučića, Danilo, u društvu Aleksandra Vidojevića, koji se, po tvrdnjama KRIK-a, u policijskoj bazi vodi kao pripadnik kavačkog klana i jedan je od ključnih članova navijačke grupe „Janjičari“.

Preneli smo i reakciju generalnog sekretara Evropske federacije novinara, koji je rekao da informacije o vidljivim vezama sina Aleksandra Vučića sa kriminalnim krugovima spadaju u red onih za koje postoji javni interes i da bi vlast, umesto što krivi medije, morala da rasvetli pozadinu odnosa članova predsedničke porodice sa kriminalnim krugovima.

Vučić kaže da će pristati svuda da ide ako bude drugog kruga. A sada će se, kaže, „u potpunosti skloniti na 13 – 14 dana do izbora“ što, kako kaže „nijedan predstavnik vlasti nikada nije uradio“.

„Pojavljivaću se samo na političkim skupovima, da ne bi kukali kako su izgubili zbog ne znam čega. Imaju priliku da pobede, a da li će – to ćemo videti“, rekao je.

Inače, u periodu kada najavljuje povlačenje sa funcionerskih događaja, medijima je novim pravilima ionako zabranjeno da o tome izveštavaju.

„Zakon o elektronskim medijima jasno kaže da 10 dana pre izbornog dana mediji ne mogu izveštavati o zvaničnim javnim skupovima na kojima se otvaraju infrastrukturni i drugi objekti, odnosno obeležava početak neke gradnje. I to pre svega ako na tim skupovima učestvuju javni funkcioneri, koji su istovremeno i kandidati. U ovom kontekstu predsednik republike jeste kandidat i zbog toga bi potpadao pod ovu zabranu“, objasnio je šef pravnog tima organizacije CRTA Pavle Dimitrijević.

U Crti smatraju da je i zabrana od 10 dana nedovoljna da bi se poništili efekti funkcionerske kampanje, a da je njihov predlog bio da se funkcionerska kampanja u potpunosti zabrani.

Kako to u praksi izgleda merila je Transparentnost Srbija tokom tri nedelje. Zaključili su da je kampanja intenzivno funkcionerska uz medijsku dominaciju predsednika Vučića, a u samo jednoj nedelji je bilo šest otvaranja i polaganja kamena temeljca.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare