Vučić: Odluka Kurtija da smanji broj glasova meni i listi SNS

Predsednički izbori 23. mar 202209:51 > 14:08 35 komentara
Aleksandar Vučić
Tanjug / Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka kosovskog premijera Aljbina Kurtija da ne dozvoli glasanje Srbima na Kosovu 3. aprila usmerena na to da se "unize Srbi", ali i da se njemu i izbornoj listi Srpske napredne stranke "smanji broj glasova".

Vučić je za televiziju Pink izjavio da je srpska strana prihvatila da se „oficir za vezu obraća Vladi Kosova, ali nismo hteli da se Vlada Srbije obraća Vladi Kosova jer bi to značilo de fakto priznanje“ Kosova.

Pročitajte još:

„Nije samo pitanje glasanja 3. aprila, namera je bila da se unize Srbi. Pragmatična je odluka Kurtija da smanje broj mojih glasova i liste koju nosim. Zabrinjavajuće je to što su u svetu spremni da prećute ne samo nekonstruktivnost već i nameru Aljbina Kurtija da izaziva i nestabilnost i problem u regionu“, rekao je Vučić.

On je rekao da je zbog takve situacije juče otkazao predizborne skupove u Železniku, Jakovu i Kaluđerici jer je bilo „besmisleno da obaveze predsednika republike podredi stranačkim obavezama“.

Izvor: RTV Pink

Opozicija nikada neće pobediti, sam ću da se sklonim

Vučić je dodao da je opoziciji jasno da na izborima neće biti krađe, a da će razlika izmedju vlasti i opozicije biti „pet prema jedan ili više“.

„Ja sam njima (opoziciji) bezbroj puta rekao da me nikada neće pobediti i da ću da se sklonim, i sam ću da se sklonim. I o tome ću obavestiti gradjane Srbije, kada se sklanjam, zašto – i to ću da učinim sam u nekom trenutku, a oni da pobede bez programa, bez plana, bez politike“, kazao je Vučić za televiziju Pink.

On je rekao da opozicija neće moći da ospori da je kampanja vlasti najčistija i da tokom kampanje „nijedno ime nisu izgovorili“.

Komentarišući izjavu nosioca liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinike Tepić da će ta koalicija imati 23.000 kontrolora u Srbiji, Vučić je ocenio da će „svakako predstavnici bivše vlasti imati više kontrolora nego SNS“.

Kako je Vučić naveo, ta koalicija je u prethodnih 15 dana izgubila 20 odsto podrške glasača, zbog kampanje koju vode.

Predsednik SNS ocenio je da su najveći broj glasova izgubili jer ne žele da gostuju na televiziji Pink, kao i da njihova gostovanja na Radio-televiziji Srbije (RTS) idu njemu u korist.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare