Profesor Ristić: Bilo je neformalnih sugestija da pripazim šta govorim

Izbori 2022 21. feb 202209:4114 komentara
Ratko Ristić
Izvor: N1

Nisam član nijedne stranke, niti imam bilo kakav finansijski i politički uticaj, izjavio je za novine Danas prorektor Univerziteta u Beogradu i profesor Šumarskog fakulteta Ratko Ristić, ali je istakao da podržava koaliciju Moramo, posebno Ekološki ustanak i Aleksandra Jovanovića Ćutu, u znak podrške za ono što su uradii na zaštiti životne sredine.

Upitan da li je, otkad je izabran u upravu Univerziteta u Beogradu, bilo poziva i poruka da se smiri i pripazi šta govori, on je potvrdio da je bilo neformalnih sugestija tog tipa i poručio da neće nikada biti pod uticajem mišljenja sa strane, osim ako su ona ispravna i moralna.

POVEZANE VESTI:

„Ako su bazirana na činjenicama koje su mi do tada bile nepoznate. Na bilo koji drugi način niko ne može da utiče na moje mišljenje“, naglasio je Ristić.

Osvrćući se na napade premijerke Ane Brnabić kojim je bio izložen zbog podrške koaliciji Moramo, on je ocenio da je tužno i deprimirajuće što se predsednica Vlade bavi komentarisanjem stava jednog čoveka.

„To što sam uradio je valjda deo osnovnih ljudskih i građanskih prava svakog čoveka u ovoj zemlji. Pitam se da li premijerka ima pametnija posla nego da analizira iznošenje stava bilo kog pojedinca“, rekao je Ristć.

Komentari

Vaš komentar