SSP: Naprednjaci u Boleču napali aktiviste Stranke slobode i pravde

Izbori 2022 27. mar 202212:26 > 19:32 86 komentara
Stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde saopštila je da su na današnjem predizbornom štandu na pijaci u Boleču, kojem je prisustvovao i Dragan Đilas, "nakon provokacija, naprednjaci napali aktiviste SSP".

„Za vreme dok je Đilas bio prisutan i razgovarao sa velikim brojem građana iako su štandovi bili jedni pored drugih, nije bilo nikakvih problema. Po Đilasovom odlasku naprednjaci obučeni u prepoznatljive plave jakne i prsluke su došli ispred štandova SSP-a tražeći da se ugasi zvučnik sa koga je sve vreme događaja emitovana muzika. Zatim su fizički napali okupljene opozicione aktiviste“, navodi se u saopštenju.

SSP navodi da su aktivisti SNS-a „udarali okupljene“ i „jurili po pijaci snimatelja SSP-a da bi mu izbili kameru iz ruku“.

„Jednom aktivisti je rasečena usna, a sve na očigled predsednika Opštine Grocka Dragana Pantelića koji je sve ćutke pratio da bi posle 15 minuta pozvao na smirenje i ponudio Đilasu, koji odavno nije bio tu, da se i on obrati. Ovo dokazuje da je naprednjački režim spreman na sve kako bi zadržao svoj sistem uništavanja Beograda i Srbije, ali i da mi nećemo ustuknuti. Stranka slobode i pravde je spremna da zaštiti svaki glas i da odbrani narodnu volju. Nikakvih batinaša se nismo i nećemo ni ubuduće plašiti“, navodi se u saopštenju.

Predsednik OO SSP: Krijete se iza batinaša, jer nemate drugi program

Predsednik Opštinskog odbora SSP-a u Grockoj Željko Vagić upitao je u pisanoj izjavi predsednika opštine Dragana Pantelića zašto nije reagovao na fizičko nasrtanje SNS aktivista na članove SSP-a, nego je posle napada „lupetao na mikrofon“ da SNS članovi ne treba da reaguju na provokacije?

„Zašto ste pozvali Dragana Đilasa da govori deset minuta pošto je otišao? Zašto ga niste pozvali dok je bio tu? Zašto sve to? Vi nikakve ideale nemate. Da li Vam strah leži u tome što ćete Gradu Beogradu polagati račune od 3. aprila, a možda je priča posve drugačija“, upitao je Vagić.

„Dugujete našim poljoprivrednicima milionske iznose evra za otkup voća, koristili ste politički uticaj kako bi poslovali sa Vama. Da se to više nikada ne bi dešavalo, mi imamo plan da se naprave otkupni centri“, poručio je Vagić.

Na kraju saopštenja, optužio je predsednika opštine Grocka da se krije iza pesnica svojih batinaša, jer drugog plana i programa za opštinu nema.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici  Izbori 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare