Tadić: Opozicija bi trebalo da počne da se pojavljuje i u režimskim medijima

Izbori 2022 24. mar 202209:30 > 09:35 4 komentara
BetaPHOTO/ Amir Hamzagić

Nosilac liste koalicije "Ajmo, ljudi" za parlamentarne izbore Boris Tadić izjavio je da bi opozicija trebalo da počne da se pojavljuje i u režimskim medijima, jer u suprotnom ne bojkotuje te medije, već njihove gledaoce i čitaoce, odnosno svoje građane.

On je u intervjuu današnjem Blicu rekao da nikada nije odbijao medijske pozive iz straha, jer „se takve vrste boljševizma ne plaši, nego se protiv njega najsnažnije bori, bez obzira na cenu koju plaća već deceniju“.

Tadić napominje da jedini način da se promeni trenutna vlast jeste da istina dođe do što većeg broja građana i da opozicija nema taj luksuz da se na putu ka tom cilju bavi svojim ukusom i stilom.

Ipak, kako je napomenuo, opozicija ranije nije ni dobijala pozive iz većine režimskih medija za šta su se, između ostalog, borili u dijalogu pod pokriviteljstvom Evropske unije (EU).

„Velika je šteta što je deo opozicije napustio tu borbu, jer sam siguran da bismo mogli mnogo više zajedno da postignemo i u tome i u svakoj drugoj vrsti koordinacije“, ocenio je Tadić.

S obzirom na to da njegova koalicija nema kandidata za predsednika, Tadić kaže da bi podržao kandidata koji nedvosmisleno zastupa strateški cilj Srbije u EU i njihove vrednosti i politička uverenja.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici Izbori 2022.