Veljanovski: Funkcioneri morali da se izjasne o krizi, ali bilo je i kampanje

Izbori 2022 28. mar 202214:47 > 14:48

Na javnom servisu Srbije i na tri od četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom, lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" najviše je zastupljena parlamentarna izborna lista. To su navodi REM-ovog Izveštaja o nadzoru medija.

POVEZANE VESTI

Na nacionalnim televizijama visoka je zastupljenost i državnih funkcionera, njima je na RTS-u posvećeno 40 posto vremena, a na TV Pink više od 49 posto.

U REM-u kažu da je to ipak blagi pad zastupljenosti državnih funkcionera u odnosu na njihov prethodni izveštaj.

„Udeo državnih funkcionera je u trećem preseku 44,77 posto, a u četvrtom preseku je 40,19 posto. Znači, pad na nekih četiri odsto. Na TV Pinku u trećem preseku udeo državnih funkcionera je bio 52,3 posto, a u četvrtom preseku iznosi 49,61 posto“, izjavio je Srđan Miljković iz REM-a.

To je dosta visok procenat, ocenio je Rade Veljanovski.

„S obzirom da je period neposredno pred izbore, to je fenomen koji treba objasniti. Mi koji smo izabrani na predlog opozicionih stranaka smatramo da je normalno da se najviši državni funkcioneri moraju da izjašnjavaju o ukrajinskoj krizi, ali smatramo da je tu bilo i funkcionerske kampanje, koja nije samo proizvedena potrebom izjašnjavanja o krizi“, naglasio je Veljanovski.

Sve o izbornoj kampanji i aktivnostima kandidata, stranaka i koalicija čitajte na našoj stranici  Izbori 2022.

Komentari

Vaš komentar