Veljanovski: Nosioci najviših funkcija bili u medijima više nego što je korektno

Izbori 2022 31. mar 202218:10
Tanjug/ Jadranka Ilić

Predsedavajući Privremenog nadzornog tela za praćenje medija u toku izborne kampanje Rade Veljanovski ocenio je da se poslednjih dana u medijima mogu videti svi politički akteri, ali i da je tokom kampanje na televizijama sa nacionalnim pokrivanjem, nosilaca najviših funkcija bilo "više nego što je korektno".

Veljanovski je naveo da je po podacima monitoringa medija do 30. marta, i do 60 odsto informativnog programa na pojedinim televizijama bilo posvećeno nosiocima najviših državnih funkcija.

Povezano:

„Uočili smo da nosilaca javnih funkcija ima znatno više nego što je korektno i tu smo imali različito mišljenje sa predstavnicima Regulatornog tela za elektronske medije u sastavu Privremenog nadzornog tela, koji su povećani procenat učešća nosilaca javnih funkcija tumačili kao potrebu njihovog izjašnavanja o krizi u Ukrajini“, naveo je Veljanovski za Radio-televiziju Vojvodine (RTV).

Ocenio je da „otvaranja fabrika i bolnica, vozovi i postavljanje kamena temeljaca“ ne mogu da se podvedu pod izjašnjavanje nosilaca najviših državnih funkcija o sukobu u Ukrajini već da su to „tipični“ primeri funckionerske kampanje.

Veljanovski je dodao da se u odnosu na izborni ciklus 2020. godine, kada je veći deo opozicije bojkotovao glasanje, sada vidi „mnogo više entuzijazma za izlazak na izbore“.

„U svim medijima se u poslednjih 10 do 15 dana mogu videti svi politički akteri ali je nemoguće izbrisati činjenicu da je mesecima, pa i godinama unazad situacija bila drastično drugačija“, naveo je predsedavajući Privremenog nadzornog tela za praćenje medija u toku izborne kampanje.

Komentari

Vaš komentar