Žigmanov: Ne bih odbio poziv Vučića na razgovor o učešću u novoj vladi

Izbori 2022 08. apr 202222:59 > 09. apr 2022 00:25 8 komentara

Prvi na listi koalicije Vojvođani i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, koji će u budućem sazivu parlamenta predstavljati hrvatsku nacionalnu manjinu, rekao je za N1 da ne bi odbio poziv Aleksandra Vučića na razgovor o učešću u vlasti.

„Mi moramo kao ljudi koji se pridržavaju zakona koji poštivaju institucije, razgovarati sa svima koji imaju moć u ovoj državi, i naravno da ćemo vrlo otvoreno videti što su i kakvi pravci kojima će budućnost Srbije biti određena i spram toga ćemo unutar tijela naše stranke donositi odluku, a sa političkim partnerima vidjeti hoćemo li i na koji način podržati“, kazao je Žigmanov u Crvenoj liniji TV N1.

„Ono što je činjenica je da ni putem medija, niti putem, kako bih rekao, službenih komunikacijskih kanala, tako što još nije bilo na stolu“, dodao je on ističući da se u demokratiji „razgovara sa svima kojima je stalo do budućnosti i perspektive države“.

Pupovac: To bi nas radovalo

Gost Crvene linije bio je i predsednik Samostalne demokratske sprske stranke (SDSS) Milorad Pupovac čija partija godinama učestvuje u vlasti u Hrvarskoj, pa je i danas deo vlade koju predvodi HDZ.

Pupovac je rekao da bi ga radovalo ukoliko bi buduća vladajuća većina u Srbiji „sadržavala sve manjinske komponente koje su spremne da budu deo toga“.

„Posebno bi nas radovalo ako bi to bili naši prijatleji koji predstavljaju hrvatski narod u Republici Srbiji, jer je to važno za odnose kao što je gospodin Žigmanov to već rekao, između Hrvatske i Srbije, a važno je i zbog ukupnih odnosa u regiji i ima mnogo posla kojega treba obaviti da bi ti odnosi bili unapređeni, odmrznuti, tako da to bi nas radovalo“, poručio je Pupovac.

Dodao je i da takva partnerstva mogu biti lakša ili teža u zavisnosti od razdoblja i okolnosti, ali da je to u nekom smislu u neophodno ako hoćete da doprinesete tome da se život normalizuje.

Sve najvažnije informacije pratite u našem BLOGU UŽIVO i na stranici IZBORI 2022. 

Komentari (8)

Vidi sve komentare