Šutanovac: Da oslobodimo Beograd, onda i Srbiju

Izbori BG 01. mar 201812:46 > 17:16
N1

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije "Da oslobodimo Beograd" i lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je u predizbornoj poruci da je 4. mart nova šansa za Beograd i Srbiju, dan kada Beograd može da izabere promene na bolje.

On je FoNetu izjavio da koalicija „Da oslobodimo Beograd“, koju čine ujedinjene demokrate, garantuje promene. 

„Zato 4. marta izađite i glasajte za listu „Da oslobodimo Beograd“, kako bismo mogli da nastavimo da oslobađamo Srbiju“, poručio je Šutanovac.

Koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke (DS) – „Da oslobodimo Beograd“, podržale su brojne javne ličnosti i javno pozvale građane da glasaju za tu koaliciju iza koje, kako je u saopštenju DS navedeno, stoji jasna politika i plan za budućnost Beograda.  

Glumac Goran Šušljik poručio je da glasa za DS jer zna da je to „jedina istinska demokratska opcija u Srbiji“, i pozvao građane da učine isto.  

Vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Tanasije Marinković rekao je da nisu sve političke stranke iste, već da postoje one iza čijih reči stoje dela, a takva je Demokratska stranka.  

Reditelj Aleksandar Mandić istakao je da građani ne smeju da „nasednu na laž da je svejedno za koga glasati, te da svojim glasom ne mogu ništa da promene“ i podvukao da je DS jedina partija koja može nešto da uradi u opštem haosu koji vlada.  

Sociološkinja Vesna Pešić pozvala je građane da 4. marta svojim glasom promene život Beograda „oslobode“ Beograd, a potom i Srbiju. 

„Živimo u destrukciji, Srbija nam je propala, a ja mogu da kažem – glasam za DS zato što je najvažnije da se vratimo normalnosti, da živimo normalno“, rekla je Pešićeva.  

Podršku koaliciji „Da oslobodimo Beograd“ uputio je i bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević, koji je naveo da, za razliku od Srpske napredne stranke koja se politikom bavi samo zarad svojih članova, DS se politikom bavi u korist svih građana.  

Glumac Branislav Lečić istakao je da je DS „semenište, kolevka demokratije“.