Stefanović: Đilasove izmišljotine o povećanju birača

Izbori BG 01. mar 201816:54 > 17:04
N1

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović demantovao je tvrdnju o naglom povećanju broja birača u biračkim spiskovima pred gradske izbore u Beogradu koji se održavaju kroz tri dana, u nedelju, 4. marta.

Kandidat za gradonačelnika, Dragan Đilas je izjavio da se vlast sprema da „brutalno pokrade izbore“ jer su u mnoge zgrade u centru Beograda stigli pozivi za glasanje na imena birača koji su naknadno prijavili prebivalište u Beogradu, a ne žive na tim adresama.

On je „upozorio“ sve koji su lažno prijavili boravak u Beogradu da bi glasali, da je to pokušaj falsifikovanja izborne volje, i da to krivično delo ne zastareva.  

Stefanović je ocenio da Đilas, u nedostatku programa i nedostatku odgovora o korupcijskim aferama „koje su mu obeležile karijeru“, „izmišljotinama, poput povećanog broja birača u biračkom spisku, pokušava da obmane građane da ga vrate na vlast“.  

„Izmišljene priče o navodnom povećanom broju upisanih birača u Beogradu demantovali su više puta svi državni organi, a iz broja upisanih birača u biračkim spiskovima vidi se da je taj broj u Beogradu gotovo isti u poslednjih nekoliko godina i da je jedino statističko odstupanje, odnosno značajniji broj upisanih birača u Beogradu bio 2007. i 2008. godine, baš kada se Đilas kandidovao za gradonačelnika“, naveo je Stefanović.  

Stefanović je saopštio da Đilas „treba da prestane da laže Beograđane“ i od njega zatražio odgovore na pitanja zašto su tokom Đilasove vlasti na tenderima birane ponude koje su bile 650 miliona dinara skuplje, zašto su milionima plaćeni podzemni kontejneri koji su brzo propali, i zašto su Beograđani u vreme Đilsove vlasti vrtiće plaćali 9.700 dinara ili gotovo duplo više nego danas.