Obradović, Vučić, gostovanje na Hepiju i – nekoliko snimaka

N1

Atmosferu poslednjeg dana predizborne kampanje obeležio je i jedan televizijski duel - do kog nije došlo. Da li zato što nije ni bio planiran ili zato što je neko procenio da je to dobar politički marketing?

Sreda veče, 22 sata, navodno zvoni fiksni telefon u prostorijama pokreta Dveri u Beogradu. Nije se on javio na telefon, ali Boško Obradović tvrdi da je poruka bila za njega: „Predstavio se kao najbliži Marićev saradnik, produkcija jutarnjeg programa TV Hepi, molim Vas, ako ste za to da učestvujete u sutrašnjem jutarnjem programu, neka se Boško Obradović hitno javi Mariću. Ja se odmah javljam, ali on se ne javlja dva sata. Dok razmisle šta da rade… Prihvatio sam, a to nije bio plan“.

Obradović je prihvatio, kako kaže, ponuđeni duel s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je imao zakazano gostovanje na pomenutoj televiziji u 8:30. Niko ga nije zvao, kaže za N1 urednik i voditelj jutarnjeg programa Milomir Marić.

„On je sinoć meni oko ponoći poslao poruku gde se zahvalio na nepostojećem pozivu za emisiju. Ja sam ga okrenuo, on se nije javio. Poslao sam mu poruku i rekao: Boško, nikakvog poziva nije bilo, glupo je da praviš budalu od sebe i da lažeš“, kazao je Marić.

Obradović je svakako odlučio da se ispred zgrade Hepi televizije pojavi u 8:15. Pokušaj da uđe, kao i objašnjenje obezbeđenja, emitovao je uživo na Fejsbuk profilu pokreta na čijem je čelu:

„Sada ćemo, naravno, pretpostavljam, videti i dolazak predsednika uživo… Evo, možete da propratite kako to izgleda… Ne znam čemu ovo obezbeđenje, ja sigurno sam ne nameravam da ugrozim predsednika. Evo vidite… (dva automobila ulaze) I, naravno, pogledajte ovo – zatvaraju se, blindiraju se vrata televizije Hepi“, rekao je Obradović u FB lajvu.

Iza tih vrata počeo je intervju predsednika Srbije koji, kako kaže, Obradovića nije video: „Bili su, kažu mi, neki u kapuljačamo, pa su pobegli, valjda…“

Marić: „Ljudi, ovo nije šala, ovo se stvarno desilo!“

„Da, pa dobro, kako da vam kažem… Ljudi, reč je o gospodinu Obradoviću, za one koji ne znaju, koji je valjda hteo neki incident da napravi, da izazove. A onda je shvatio da ne dolaze Gordana Uzelac i Mara Dragović i da baš ne može onako kako oni rade sa ženama. Nije uobičajeno… Ovo je malo teža kategorija. I onda su brže bolje stavili kapuljaču na glavu i pobegli sa lica mesta“, rekao je Vučić na TV Hepi.

Nekoliko sati nakon reči predsednika na Jutjubu se pojavio novi, ali potpuno dugačiji snimak njegovog dolaska – umesto dva, ulazi jedan automobil, i vrata se, ovog puta, ne zatvaraju. Vidi se i da se Vučić sa nekim navodno svađa – sa kim i šta govori – sa video snimka se ne može zaključiti.