GIK odbacila 77 prigovora na tok izbora u Beogradu

Izbori BG 06. mar 201821:58 > 22:05
Tanjug/Filip Krainčanić

Gradska izborna komisija (GIK) Beograda odbacila je 77 prigovora na tok izbora za odbornike za Skupštinu Beograda, održanih u nedelju, 4. marta.

Na sednici je, po zahtevu pokreta Dveri i Dosta je bilo, formirana radna grupa koja bi trebalo da nađe način da se obezbedi uvid u birački materijal.

Posmatračka misija Crta je navela na Tviteru da je GIK bez čitanja i razmatranja na sednici odbacila 77 prigovora.

GIK je odbila 62 prigovora koje je podnela koalicija „Da oslobodimo Beograd“, kao i prigovore predstavnika Crte Raše Nedeljkova i građana.

Predsednik GIK Zoran Lukić je rekao da se nijedan prigovor ne odnosi na rezultate glasanja, niti na to „da je neko pripisao neki glas nekoj stranci“, već da se svi prigovori odnose na organe za sprovođenje izbora.

 Predstavnik Dveri i DJB Vojin Biljić je podneo zahtev za uvid u izborni materijal i izvode u svim opštinama i na svim biračkim mestima.

Lukić je rekao da postoje tehnički problemi da se obezbedi uvid u sav materijal i predložio formiranje radne grupe, da bi predstavnici svih učesnika izbora mogli da prate uvid u izborni materijal.

„Ja bih voleo da napravimo jednu radnu grupu koja će sve procedure da organizuje i sprovede i da tu budu predstavnici svih odborničkih grupa“, rekao je Lukić.