Obradović: Sve veće šanse da uđem u drugi krug

Izbori 26. mar 201720:16 > 20:24
Fonet

Kandidat za predsednika Srbije Boško Obradović rekao je novinarima u Kruševcu da su mu sve veće šanse da uđe u drugi krug jer je na srpsku političku scenu uveo novi princip da kandidat za predsednika kaže šta je njegov program, šta će uraditi u prvih šest meseci i da kovertira ostavku ako to ne uradi.

„Prvi put u novijoj političkoj istoriji neko se obavezao da će podneti ostavku ako ne ispuni svoja predizborna
obećanja“, rekao je Obradović i dodao da je overio tu svoju ostavku kod javnog beležnika i da svaki građanin Srbije može da je aktivira ako ne ispunim svojih deset predizbornih obećanja u prvih šest meseci.

Poručio je da je vreme za novu generaciju srpskih političara, i da se on kandidovao kao neko ko nikada nije
bio na vlasti, nema iza sebe afere, nije kupio diplomu, niti je deo „korumpirane politilčke elite koja vlada Srbijom“.

Ocenio je da zapravo nema nikakve političke kampanje na ovim izborima, da su vrata zatvorena za sve opozicione kandidate.

„Aleksandar Vučić ima 92 odsto vremena na velikim medijima sa nacionalnom frekvencijom, svi ostali kandidati samo osam odsto. Nema političkih emisija, sučeljavanja kandidata, debata, duela… Vučič već pet godina nije izašao ni na jedan direktan tv duel“, rekao je on.

On smatra da Vučić ne može da pobedi bez izborne krađe.

„Važno je da se građani oslobode straha, da slobodno izađu na izbore i glasaju protiv ove vlasti koja za pet godina nije ispunila nijedno svoje predizborno obećanje“, poručio je Obradović.