Delfinarijum, Vulinarijum, Bizonarijum…

Draža Petrović 05. jul 202415:49 41 komentara
N1

Pokojni Zoran Đinđić je imao genijalnu misao: „Vi možete da uzmete akvarijum i da napravite od njega riblju čorbu, ali ne možete od riblje čorbe da napravite akvarijum... Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija!“

Živahni Aleksandar Vučić pre nekog vremena smislio je nešto malo manje genijalnu misao, ali ipak genijalnu: “Vi možete da uzmete akvarijum i da napravite od njega delfinarijum, ali možete i od delfinarijuma da napravite akvarijum… Skuvali ste birače koji se raduju i akvarijumu i delfinarijumu – i gotovo je! To nije istorija, to je budućnost!“

I onda je rešio da u okviru EXPO-a posle koga ništa više neće biti isto, osobito neće biti isti Surčin, izgradi i delfinarijum i akvarijum, s tim što će na otvaranju za tri godine verovatno svirati Riblja čorba.

Sličnost između prosečnog naprednjaka i prosečnog delfina praktično je nikakva.

Delfini imaju mozak koji je znatno veći od onoga što njihovo telo zahteva za osnovne telesne funkcije, pa višak moždane materije u osnovi pokreće njihovu sposobnost da budu inteligentni, a inteligentne vrste su često vrlo radoznale.

Naprednjaci imaju mozak koji je u većini slučajeva znatno manji od onoga što njihovo telo zahteva za osnovne telesne funkcije, pa manjak moždane materije u osnovi pokreće njihovu sposobnost da budu neinteligentni, a neinteligentne vrste su često vrlo bahate, zle, alave i pakosne.

Sličnost između predsednika Vučića i delfina skoro je minimanalna. Delfini recimo vole da pomažu ljudima u nevolji kad ne snima televizija, dok predsednik Vučić voli da pomaže ljudima u nevolji kad snima televizija. Zato što je pomaganje ljudima u nevolji kad ne snima televizija totalno besmisleno. I predsednik Vučić ima običaj da kaže – nisam ja glup ko delfin da spasavam ljude u nevolji samo da bi ih spasao.

Druga njihova sličnost je gurmanska: delfini vole da jedu lignje iz mora, dok predsednik Vučić voli da jede punjene lignje iz šerpice. I ima običaj da kaže – nisam ja glup ko delfin da jedem presne lignje, kada su mnogo ukusnije punjene i ispečene u rerni.

I to vam je ta minimalna sličnost koju valja znati pre nego što Srbija dobije delfinarijum, za koji niko ne zna šta će nam, ali predsednik Vučić zna: “Zašto delfinarijum? Osim što je velika turistička atrakcija, postoje takozvani terapeutski delfini za decu sa autizmom. Dobili smo preporuku Ministarstva zdravlja da ih dovedemo da bi mogli sa decom da rade jer kažu da ništa bolje ne utiče na decu sa autizmom i sličnim bolestima nego terapeutski delfini. I delfinarijum će biti, i za svu drugu decu, u okviru EXPO” – kazao je predsednik, mada roditelji dece s autizmom nisu baš saglasni da im fale delfini, fali im mnogo šta drugo, najmanje delfini.

Tako da predsednik Vučić može da napravi i druge tematske parkove koji bi pomagali raznim grupama sa raznim smetnjama.

Odlično bi bilo napraviti Vulinarijum, tematski park u kome ima mnogo Vulina koji pomažu nedresiranim policijskim psima da nauče kako da laju na sumnjive likove.

– Dobili smo preporuku Ministarstva policije da dovedemo jedno 10 Vulina da bi mogli sa psima da rade, jer kažu da ništa bolje ne utiče na nedresirane pse nego terapeutski Vulini. Odmah počnu da laju – kazaće predsednik Vučić na predstavljanju Vulinarijuma.

Zatim treba napraviti Brnabarijum, tematski park za decu sa smetnjama u govoru, gde bi mališani mogli da se sretnu sa terapeutskim Brnabama, a to su osobe koje imaju smetnje u govoru i sa svojih 48 godina, ali ih to ne sprečava da obavljaju najviše državne funkcije.

-Ništa bolje ne utiče na decu koja mucaju nego terapeutska Brnaba koja muca gore od njih – kazaće predsednik Vučić na otvaranja Brnabarijuma.

Trebalo bi otvoriti i Bizonarijum, tematski park sa bizonima, koji bi pomagali osobama sa smetnjama u rešavanju stambenog pitanja da preko noći kupe tri penthausa na Voždovcu, dva stana na Zlatiboru i jedan u Banji Vrujci.

-Dobili smo preporuku Ministarstva građevine da dovedemo jedno 10 Bizona da bi mogli da rade sa ljudima koji nemaju stan, jer kažu da ništa bolje ne utiče na ljude koji nemaju stan nego terapeutski Bizoni – kazaće predsednik Vučić na predstavljanju projekta Bizonarijuma na 22. spratu solitera na Banjici, gde je onaj terapetski Bizon živeo dok nije kupio tri penthausa na Voždovcu, dva stana na Zlatiboru i jedan u Banji Vrujci.

Ne treba propustiti ni otvaranje Debilarijuma, tematskog parka u kome možete sresti najpoznatija TV lica sa televizije Pink, koja bi pomagala ljudima sa smetnjama u samopouzdanju da steknu samopouzdanje kada vide koji je sve debil postao slavan u zemlji Srbiji.

-Dobili smo preporuku Ministarstva informisanja da dovedemo jedno 10 Jovana Jeremić kako bi mogle da rade sa ljudima koji nemaju sampouzdanje, jer kažu da ništa bolje ne utiče na ljude koji nemaju sampouzdanje nego terapeutske Jovane Jeremić – kazaće predsednik na predstavljanju projekta Debilarijum, kod zgrade Pinka na Dedinju.

Za sada jedino nije u planu Govnarijum, za građane koji čekaju kanalizaciju, zato jer je to skupa investicija i nema logike da pored ovoliko atrakcija gradimo nešto što nema nikakvo terapeutsko dejstvo.

Ili kako je to lepo rekao predsednik Vučić: „Vi možete da uzmete govnarijum i da od njega napravite kanalizaciju, ali ne možete od kanalizacije da napravite govnarijum… Bili ste u klozetu – gotovo je! To je istorija!“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare