Dnevnik jednog glasača opozicije

Draža Petrović 17. maj 202414:52 62 komentara
N1/Laza Lazić

Dragi dnevniče, počelo je ovako:

1. decembar 2023 – Suze mi radosnice teku tako jako da mogu od mojih suza da naprave mini hidrocentralu. Plačem, jer se opozicija konačno ujedinila i sada imam za koga da glasam, i mogu konačno da glasam za odlazak ove mafijaške, lopovske, kriminalne vlasti koja nam je uzela 12 godina života.

17. decembar 2023, ujutru – Ovo je istorijski dan, prvi put u istoriji izlazim da glasam za ujedinjenu demokratsku opoziciiju čista srca, veseo, ubeđen da ćemo da razbucamo Vučića ko mače muškatle i ko svinja masnu krpu.

17. decembar 2023, uveče – U majku mu, deluje mi da se opozicija toliko ujedinila da su postali jedno telo, jer se niko od njih ne pojavljuje na televiziji, nemamo pojma gde su, nema ih ko gaća u pornićima. Mudro ćute celo veče, a čim mudro ćute, znači da spremaju slavlje, mese kolače, seckaju zelen za rusku salatu i peku janjce. Ali, brinem, da im se nije nešto desilo?

18. decembar 2023, četiri sata ujutru – Moja ujedinjena opozicija se konačno oglasila s prvim petlovima. Izdali su saopštenje. Kažu da su izbori u Beogradu pokradeni i da su oni pobedili. Veseo sam što imam dokaz da su živi. Nisam veseo što je Vučić opet pobedio svuda, sem u Beogradu, gde je pobedila opozicija, samo su brojali glasove do četiri ujutru, da budu sigurni da su pokradeni. Ali su pobedili.

PROČITAJTE I:

18. decembar, uveče – Marinika saopštava da ona i Miki Aleksić počinju štrajk glađu zbog krađe izbora. Svaka im čast, volim kada su ljudi spremni da izginu za svoje ideale.

18. decembar, 15 minuta kasnije – Svaka čast samo Mariniki, jer izgleda da Miki ne štrajkuje glađu, on posti na vodi, jerbo njemu, kako je rekao, kao verniku vera zabranjuje da čini nešto što se tumači kao svesno narušavanje zdravlja sa potencijalno smrtnim ishodom”. Vera, to mu je valjda žena? Uvek žene pokvare sve!

19. decembar 2023. – ispred skupštine smo, nas oko 167 komada da podržimo Marinku i to ćemo raditi sve dok ova kriminalna lopovska vlast ne prizna krađu. Inače, Marinika je rešena da istraje do kraja, a Mikiju je danas slava, Sveti Nikola. Srećna slava, domaćine!

31. decembar 2023. – Marinika je pokazala da je rešena da istraje do kraja jer je danas označila kraj štrajka glađu. Hvala Bogu, ipak je ona žena, mog’o je neko deblji da štrajkuje glađu iz opozicije, onom Milivojeviću bi dobro i došlo, onolka stomačina, bre, u tim godinama! Ali je zato Miki rešio da istraje do kraja u postu na vodi, jer je nastavio da posti na vodi, sve do Božića. A kako se zainatio, postiće do na vodi do Bogojavljanja. Bravo Miki, bolje ti je da postiš na vodi nego da postiš na vođi! Proslavili smo Novu godinu srećni što smo svi živi, i što ćemo Vučića 2024. godine da odbijemo makar u Beogradu jer stameno jedinstvo opozicije je na nikada više nivou. Divni su!

E sad, dragi dnevniče, prepričaću ti ukratko šta je bilo posle:

Opozicija je u novoj godini bila stamenija nego ikad jer im se pridružio i Novi DSS i Pokret za obnovu kraljevine Srbije, ali im se jedino nije pridružio Pokret za obnovu Save Manojlovića. Savo čeka, vaga, meri, pametan je on dečko, voleo bih da opozicija prigrli i Sava i da konačno vidimo leđa ovoj kriminalnoj, lopovskoj vlasti koja krade izbore.

Vlast je uhvaćena u uvozu glasača iz Male Krsne na Voždovac, savato ih onaj Savatović sve na okupu, ujedinjena opozicija rekla – evo, naprednjaci nastavljaju da kradu, pronašli su čak ljude koji žive u trafostanicama i pritom ne plaćaju struju, pronašla su ljude koji žive na broju nula iako nema nijedne ulice koja ima broj nula, vlast se pojačala medijski Informer televizijom za koju Televizija Pink izgleda kao CNN. Uslovi nikada gori ali sreći mojoj nema kraja, jer je opozicija stamena, ujedinjena ko nikad. Šta li radi Savo, zašto čeka?

Još samo Savo i Vučiću ajd zdravo… – počeo sam da pišem i opozicione stihove. Ponudiću ih opoziciji za slogan.

Onda je opozicija tražila da uđe u birački spisak, jer tu je ključ, a kada bismo im ušli u birački spisak, j….i bi im sve po spisku. Videli bi oni šta je ujedinjena opozicija. Vlast počela da zamuckuje, te ispuniće ovo, te ispuniće ono, pa malo rokaju po opoziciji sa televizija, medijski uslovi još gori, al’ šta će nam medijski uslovi ako uđemo u birački spisak i pronađemo milion fantomskih birača. Gotovi su.

E sad, negde u aprilu, opozicija je zauzela jedinstven stav da će da izađe na izbore. Divni su. Ali su onda saopštili da je u pitanju jedinstven stav samo onih koji će da izađu, dok ovi drugi, koji neće da izađu, imaju jedinstven stav da neće da izađu. Osim što će da izađu tamo gde će da izađu. A neće da izađu tamo gde neće da izađu. Dobro, deluju kao da više nisu ujedinjeni, ali bar da imamo dve ujedinjene neujedinjene kolone, daj šta daš.

Savo je potom jedan dan rekao da će da izađe. I kazao: “I ja sam Beograd!” Odlično, konačno Savo! Međutim, onda je Savo rekao da će da izađe bez ovih iz opozicije koji će da izađu, a neće da ne izađe sa ovima koji neće da izađu. S tim što možda izađe sa ovima što neće da izađu tamo gde će oni da izađu.

Bilo je onda, dragi dnevniče, da su opštinske komisije odbacile neke izborne liste opozicije, pa je Savo rekao da neće da izađe nego da će na dan izbora da blokira izbore ko Gazelu. I ja sam se oduševio. I ovi što će da izađu rekli da neće da izađu, zbog tih odbačenih lista, ali su zato ovi što neće da izađu rekli da neće da izađu, osim što će da izađu tamo gde će da izađu.

Ali, pre neki dan, dragi dnevniče, svi ovi što su rekli da neće da izađu, rekli su da će da izađu, jer urodio je pritisak na vlast da im vrati izborne liste, dok oni koji su rekli da neće da izađu, oni i dalje neće da izađu, izuzev gradova gde će da izađu.

I sad mi ti reci, dragi dnevniče: Šta ja da radim?

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare