Preporuke za uštedu predsednikove energije

Draža Petrović 02. sep 202214:34 30 komentara
Ilustracija/N1, Lazar Lazić

Srpski telegraf je izvršio merenje kilaže predsednika Vučića, na specijalnom kantaru za merenje velikomučenika, te zaključio da je predsednik smršao 10 kilograma za mesec dana.

Taj naslov pratio je dirljiv tekst čije fantastične pasuse valja citirati u originalu. Srpski telegraf dakle ovlašćen je da objavi sledeće: „Prijatelji, saradnici i doktori zabrinuti za predsednika. Sastanci, razgovori sa brojnim svetskim zvaničnicima oko najtežih pitanja kao što su Kosovo i borba za struju, gas u vreme svetske krize ostavljaju posledice, vidi se da je neispavan i iscrpljen… Da predaja nije opcija i da se Vučić lavovski bori, ne misleći i ne štedeći sebe, vidi se golim okom. Ma koliko se trudio da sakrije, umor se jasno vidi na Vučićevom licu. Podočnjaci, neispavanost, sve se to vidi…” – piše Srpski telegraf.

Te nastavlja uz dve slike predsednika, jedne od pre mesec dana, i jedne trenutne, da bi čitalac golim okom utvrdio razliku u izgledu predsednika po sistemu pre i posle. Dalje pišu: “Očigledan je i gubitak kilograma iako Vučić nije na dijeti niti su mu takve stvari na kraj pameti. Očigledno je da je za mesec dana šef države izgubio desetak kilograma.

Kolumne Draže Petrovića:

I to ne treba da čudi jer da su mu hrana i san na prvom mestu, ne bi ni stigao da se bavi nekim temama. Samo od nabrajanja problema o kojim Vučić svakodnevno razmišlja i koje pokušava da reši neki bi se zaista umorili. Tu je pitanje struje, gasa i energenata zbog kojih je ceo svet u strahu. O tome je predsednik u više navrata govorio, građanima je poručio da budu mirni jer se bori i traži rešenje na svim stranama sveta. Na isti način bavi se privlačenjem investitora koji bi ulagali u Srbiju, otvarali nova radna mesta, spaja države regiona…” – piše Sr. Telegraf, pa kao sagovornika u tekstu citira Vladimira Đukanovića, priznatog globalnog eksperta za mršavljenje koji kaže da on lično ne bi bio u predsednikovoj koži.

-U j….. bog! Predsednik nam se osušio ko manastirski mačak. Naš spasilac kalira ko prase na ražnju…– uzviknuo je zabrinuto svaki čitalac ovog hipnotičkog naprednjačkog štiva za maloum(or)ne.

Shvatio je srpski narod koji čita Srpski telegraf da će predsednik, ako bude mršavio ovim tempom, za samo osam meseci imati cirka nula kilograma, da će u tom momentu izgledati ko EPS posle Grčića, pa ćemo, kao i EPS struju, morati da uvozimo predsednika umesto da ga izvozimo svima koji su spremni da plate jer nemaju ovakvog predsednika u dovoljnim količinama. Uvoz predsednika Vučića će biti preskup za naš krhki budžet, ali kad je predsednik u pitanju ne treba žaliti para. Ali umesto uvoza, bolje da sami štedimo predsednika.

Tako da Vlada Srbije, posle preporuka za uštedu električne energije, što pre mora da donese preporuke za uštedu Vučićeve energije, inače će da bidne loše po Srbiju.

Preporuke za uštedu Vučićeve energije koje odmah treba sprovesti su sledeće:

-dok je predsednik u frižideru, frižider nikako ne otvarati, da bi predsednik mogao lepo da se najede, zato što u svakom srpskom frižideru, sem predsednika, mora biti malo i hrane. Mada ne nužno, ali istoričari kažu da se pre pojave predsednika Vučića u frižideru držala hrana. Frižider, dakle, otvarati tek kada predsednik zakuca iznutra triput kratko, dvaput dugačko. To znači da se najeo i da je spreman za nove bitke sa minimumom kaliranja…

-novinare N1, Nove, Danasa ne puštati da nerviraju predsednika, jer ovi energetski vampiri crpe najviše predsednikove dragocene energije, pa im treba zavrnuti šiju. Zavrtanje šije je suprotan proces od odvrtanja sijalice koju kao metod za uštedu električne energije preporučuje premijerka Brnabić. Odvrtanje sijalice obavlja se pokretom jedne ruke sleva na desno, dok se zavrtanje šije novinarima koji crpe predsednikovu energiju obavlja s obe ruke na vratu novinara, zdesna na levo, pa odmah potom sleva na desno. I tako jedno pet, šest puta, sve dok se energetski vampir, zvani novinar, ne ućutka.

-za uštedu predsednikove energije potrebno je takođe ukinuti solarne panele, u pitanju su panel rasprave gde predsedniku svi sole pamet, pa on gubi energiju da bi im sutradan na konferenciji za štampu odgovarao. Solarni paneli gde predsedniku svi sole pamet održavaju se na televizijama bez nacionalne frekvencije, pa im svakako treba oduzeti frekvenciju koju ni nemaju. I predsednik će izgledati mnogo bolje, deblje i veselije.

-strani posrednici i ostala belosvetska banda moraju prestati da drže predsednika na tihoj vatri, što se može ostvariti jedino isključivanjem šporeta.

-predsednikovi podočnjaci najbrže će nestati ako se ukinu podkasti, izazivači podočnjaka. U raznim podkastima, kao i u pomenutim solarnim panelima, svi podučavaju & podje…aju predsednika, pa on sve to mora noćima da gleda da bi im odgovorio na tri vanredne konferencije za štampu. Obavezno ukinuti podkast „Dobar, loš, zao“ zbog kog predsednik najviše ima podočnjake u većem obimu od normalnog.

-na kraju, ali ne i najmanje važno: predsednika poslati da se malo odmori ali on nikako ne sme primetiti da je na odmoru, zato što najviše mrzi one koji idu na odmor. Buljarice su idealna destinacija za predsednikov odmor, jer mu ionako svi saradnici ne izlaze iz Buljarica, pa neće ni primetiti da je na odmoru okružen svima njima.

Primena ovih preporuka preporučuje se odmah.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare