Srećna Novak godina

Draža Petrović 14. jan 202216:18 > 16:2090 komentara
Izvor: N1/Ilustracija/Bogdan Mijović

U stara dobra vremena, pre korone, Novak Đoković je bio onaj tajni faktor koji je spajao Srbe, onaj neophodni vezivni element srpskog naroda, jer su za njega zajedno navijali i Vučić i Đilas, i Vulin i Velja Nevolja, i Sonja Biserko i Simo Spasić, i doktor Nestorović i virusolog Šekler…

Kada bi pobedio na šljaci, svi građani Srbije su verovali da će biti šljake, čak i oni koji nemaju nikakvu šljaku nego čame na birou za nezaposlene, a kada bi Novak pobedio na travi, svi su verovali da će biti trave, još pre pojave Predraga Koluvije.

Novak nije imao mana i bio je dokaz da Majka Srbija može da stvori idealno biće – govori tri jezika i služi se sa još osam, pa se na svakom turniru publici obrati na njihovom maternjem.

Ume da odere svakoga u pet setova, čak iako izgubi prva dva seta, što je davalo nadu opoziciji da su svakakvi preokreti mogući, samo treba trenirati. Vlast ga je volela jer je narod, jelte, verovao da smo kraljevi šljake, i to bez i jednog novog radnog mesta.

POVEZANE VESTI:

Kada je ono jednom igrao finale u nedelju uveče a B92 direktno prenosio meč, jedini put u istoriji je Utisak nedelje odložen za utorak, a da se niko nije ni ljutio ni bunio, jer samo Čak Noris i Novak Đoković mogu Utisak nedelje da odlože za utorak.

I onda je došla korona, potom i vakcina, pa se Srbija u poslednjih godinu dana oštro podelila na antivaksere i vaksere.

Drama je što se za poslednjih sedam dana Srbija podelila na specijalnu podvrstu obe vrste – AntiNovaksere i Novaksere.

Dijalog između AntiNovaksera i Novaksera po društvenim mrežama je izuzetno seriozan, vakseriozan i antivakseriozan, i obično se odvija u duhu pravoslavlja:

– Hristos se rodi, braćo i sestre, naš Nole, upravo je to potvrdio na konferenciji za štampu njegov otac, evanđelista Srđan, zapravo je novi Isus. Nije ni čudo da se ova drama u Australiji odvija baš na Božić, praznik roždestva Hristovog i praznik Golgote Novakove – napiše uvek na početku rasprave neki AntiNovakser.

Onda se rasprava nastavi uobičajenim tokom sa pevanjem i pucanjem.

NOVAKSER: Đoković novi Isus!? Ma hajte molim vas! Da je novi Isus, vakcinisao bi se!

ANTINOVAKSER: Slušaj ti pametnjakoviću, ni originalni Gospod Isus Hrist se nije vakcinisao, pa je baš zato postao Isus!

NOVAKSER: Ma nemoj! Mnogo mi ti znaš! Nigde u Bibliji ne piše da li se vakcinisao ili se nije vakcinisao, tako da lupaš druže… Ako igde u Bibliji nađeš da Isus nije hteo da se ubode, ti si car!

ANTINOVAKSER: Evo, sad listam Bibliju, tamo lepo piše da su Isusa na Golgoti na silu uboli sa četiri eksera. Što je jasan dokaz da on nije hteo da se vakciniše, nego su to uradili mimo njegove volje, zato što su ekseri bili preteča vakcine.

NOVAKSER: Ekseri bili preteča vakcine!? Druže, ala ti lupaš, pa da su ekseri bili preteča vakcine, onda bi vakcinom mogao da zakucaš sliku na zid!

ANTINOVAKSER: E vidiš, druškane, tu si u pravu: vakcina je toliko beskorisna stvar da s njom ne možeš ni sliku da ukucaš na zid :))

NOVAKSER: E tu sam te čekao! Ako su ekseri preteča vakcine, kako ti kažeš duškane, onda je vakcina u vidu eksera osnovni uslov da vaskrsneš…

ANTINOVAKSER: Hristos vaskrse antivaksrse! To je naš tradicionalni pozdrav koji dokazuje da je Isus vaskrsao kao ubeđeni protivnik vakcinacije, pošasti kako savremenog, tako i nesavremenog čovečanstva!

NOVAKSER: Jeste kur moj! Trebalo bi prvo proveriti da li je u vreme Isusa Hrista uopšte vladala pandemija korone!

ANTINOVAKSER: Evo, baš listam Bibliju, i tu se može naći podatak da je rimski prokurator, Pontije Pilat, koji je osudio gospoda Isusa Hrista, posle toga prao ruke. A čim je prao ruke to znači da je vladala korona, jer ko je lud da pere ruke ako ne vlada korona! To pranje ruku su ionako izmislili proizvođači sapuna, kao što su vakcinaciju izmislili proizvođači vakcina.

I tako se rasprava srpskih Novaksera i srpskih AntiNovaksera odvija u nedogled.

Karakteristika AntiNovaksera, kao podvrste originalnih antivaksera jeste da su oni zapravo u većini slučajeva antimigranti, ne vole ni jednu vrstu migranata, sem naravno migranta Novaka Đokovića, jer je san svake zemlje na ovom svetu, smatra prosečan AntiNovakser, da mu se na granici pojavi Novak Đoković, izbeglica iz Monte Karla.

Novakseri, sa druge strane, vole migrante i zalažu se za njihove slobode i ljudska prava, ali vole samo vakcinisane migrante, dok bi nevakcinisane migrante proterali što dalje, makar oni bili i Novak Đoković.

AntiNovakser, kao iskreni patriota, pobornik je ideje da Srbija zbog slučaja Đoković što pre treba da objavi rat Australiji, jer je u Srbija u dosadašnjoj ratnoj storiji pobeđivala imperije, carevine i druge oblike država, pa joj fali još jedino da pobedi jedan ceo kontinent.

Samo predsednik Vučić da pazari intekontinentalne rakete, pa ćete da vidite.

Srećna Novak godina!

Komentari

Vaš komentar