„4×4“, četiri umetnika u Arhivu Vojvodine

Kultura 25. nov 202113:291 komentar
Promo / Nebojša Savović Nes

Izložba 4x4, koja objedinjuje dela četvoro umetnika različitih vokacija, predstavljenih sa isto toliko dela, biće otvorena u subotu u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu.

Ova izložba okupila je četvoro umetnika, različitih generacija a sličnih senzibiliteta, okrenutih tradicionalnom, ali i vanpojavnom, koji nikada do sada, nisu izlagali zajedno. U pitanju su Jasna Opavski, Bisenija Tereščenko, Ljubomir Lacković i Nebojša Savović Nes.

„Oni su autentični, prepoznatljivi stvaraoci, večno znatiželjni, kompleksno iskreni, artikulisani u različitim likovnim medijima – slikarstvu, mozaiku i vajarstvu. Tehnički, veštine kojima oni vladaju jesu samo tkivo, a sa samo četiri dela, posebno selektovanih za ovu postavku, pokazan je i usklađen spektar eklektičnih tema“, navode organizatori.

Ova izložba pokazuje kako sa nekoliko odabranih dela, možemo da sagledamo individualne poetike autora usklađenih u jednoj celini.

Organizator projekta, koji bi u toku naredne godine trebalo da vidi i publika širom Srbije – u Gornjem Milanovcu, Raškoj i Beogradu, jeste vajar Nebojša Savović Nes.

Komentari

Vaš komentar