Balet uz muziku Radioheada 19. aprila u Sava centru

Kultura 02. mar 201610:28 > 10:28
Promo

“Radio&Julija“, baletska predstava inspirisana Šekspirovim najpoznatijim delom, uz muziku popularnog britanskog benda Radiohead, biće izvedena 19. aprila u beogradskom “Sava centru”, najavio je zagrebači “ARTentaiment”.

Ovo je delo svetski priznatog koreografa Edvarda Kluga, a u ulozi Romea naći će se jedan od najpoznatijih baletana svetske baletske scene, Denis Matvienko, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga koji se po broju odigranih uloga i osvojenih nagrada na najprestižnijim takmičenjima, slobodno može svrstati među najbolje baletske igrače na svetu.

Posle deset godina igranja na scenama nacionalnih pozorišta Rusije, Amerike, Ukrajine, Australije, Kanade, Koreje, Singapura, Rumunije, Slovenije, gde je uvek bio ispraćen ovacijama, ovaj nesvakidašnji baletski rok spektakl po prvi put će se naći pred beogradskom publikom u utorak, 19. aprila u Velikoj dvorani Sava Centra.

Poznati rumunski koreograf koji živi i radi u Sloveniji, Edvard Klug, uspeo je da spoji naizgled nespojivo i stvorio modernu verziju poznate priče u kojoj Julija, koju igra Olga Timošiva, ne umire.

U drugom činu, posle priče o Romeu i Juliji, beogradska publika će uživati u još jednom vrhunskom delu Edvarda Kluga pod nazivom ”Quatro“. Baletski performans, koji predstavlja život metropole sa svim njenim ritmovima, konfliktima i nepredvidivostima, ušao je u istoriju kada je nominovan u čak četiri kategorije za najprestižniju nagradu ruskog pozorišta ”Zlatna Maska“. Muzičku podlogu za ovaj deo predstave napisao je nagrađivani slovenački kompozitor i multiinstrumentalista, Milko Lazar. Posebnost ovog dela je što se muzika izvodi uživo na sceni, a piano i violončelo su deo scenografije.

Pored uspeha i ovacija koje ove predstave izazivaju kod najzahtevnije baletske publike i ljubitelji popularne rokk grupe Radiohead će imati priliku za nesvakidašnji doživljaj muzike svog omiljenog benda.

Ulaznice za ovaj nesvakidašnji baletski rock spektakl se mogu kupiti na blagajnama Sava Centra, kao i na svim prodajnim mestima Eventima, po cenama od 1.500 do 2.400 dinara zavisno od mesta sedenja.