Jugoslovensko dramsko pozorište proslavilo rođendan

Kultura 03. apr 201614:44 > 14:48
Tanjug/Dragan Kujundžić

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) danas je obeležilo 68. rođendan i tim povodom dodeljene su godišnje nagrade, a Fondacija JDP dodelila je nagradu "Branka i Mlađa Veselinović" za najbolje glumačko ostvarenje u 2015. godini Nataši Tapušković za ulogu Nore u predstavi "Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društava".

Godišnja nagrada za režiju predstave „Uobraženi bolesnik“ uručena je Jagošu Markoviću, dok je godišnju nagradu za ulogu Argana u predstavi „Uobraženi bolesnik“ pripala Draganu Mićanoviću. 

Godišnja nagrada za ulogu Beline u predstavi „Uobraženi bolesnik“ uručena je Radovanu Vujoviću, dok je nagradu za ulogu Nore u predstavi „Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društava“ pripala Nataši Tapušković. 

U saopštenju se navodi da je JDP dodelilo Godišnju nagradu za ulogu Konzula Vajganga u predstavi „Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društava“ Branislavu Lečiću, dok je za nagradu za kostimografiju i poseban umetnički doprinos u istoj predstavi pripala Maji Mirković.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Jugoslovensko dramsko pozorište dodelilo je nagradu za lepotu govora „Dr Branivoj Đorđević“ za ulogu gospođe Linde u predstavi „Šta se dogodilo nakon što je Nora napustila muža ili Stubovi društava“ Anđeliki Simić.  

Godišnja nagrada za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja JDP pripala je šefu Službe tehničkog održavanja i nadzora Ljubiši Blagojeviću, dok je nagrada za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja JDP u odnosima sa javnošću pripala Svetlani Paroški. 

Tanjug/Dragan Kujundžić

U saopštenju se navodi da JDP dodeljuje Godišnju nagradu za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja kuće samostalnom organizatoru Jovani Petrović, nagradu za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja šefu Službe održavanja higijene zgrade Nadi Bojanović. 

Jugoslovensko dramsko pozorište dodelilo je Godišnju nagradu za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja zaposlenima u radionicama za izradu dekora Dejanu Raciću, Miroslavu Korićaninu, Zoranu Jakšiću i Aleksandru Borovcu.