Nemanja Radulović: Ima dosta kulturnih dešavanja u Beogradu

Kultura 06. apr 201609:54 > 10:14
N1

Srpski virtuoz na violini Nemanja Radulović održaće dva koncerta sa Beogradskom filharmonijom na Kolarcu 7. i 8. aprila a uoči koncerta gostavao je u Novom danu N1 televizije.

Kako ističe, pod upravom maestra Eiđija Ouea sviraće Bruhov koncert koji je prvi put svirao pre 20 godina na Kolarcu. Dodaje da je ovo prvi nastup sa Filharmonijom posle 17 godina i da su tu muzičari koje zna od rođenja.

Komentarišući kulturu i kulturna dešavanja u Srbiji, Radulović ističe da nije konstantno u Beogradu ali da vidi dosta kulturnih dešavanja: Sale su pune, ne samo na koncertima već i u pozorištu.“I za vreme bombardovanja smo se trudili da imamo kulturna dešavanja i to nas vuče napred”.

Kaže da možda, u sredini gde živimo, u svakodnevnom životu ne primećujemo koliko stvari imamo.

On ističe i da klasična muzika ne dobija dosta prostora u medijima zbog čega se mnogi umetnici, na svoj način bore da tu vrstu muzike učine jednostavnijim i približe svima.

Radulović ističe i da je bukiran dve godine unapred kao i da godišnje održi između 100 i 120 koncerata. Dodaje da, do sada, nikada nije svirao u Moskvi ali da će u septembru tamo održati koncert sa Beogradskom filrharmonijom 6. septembra.

Pogledajte snimak celog gostovanja: