Četvrtog dana sajma tribine posvećene savremenim piscima

Kultura 26. okt 201608:02 > 08:03
N1

Četvrti dan 61. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu obeležiće brojne promocije knjiga i tribine posvećene savremenim autorima.

U Hali 2 u 18.00 biće promovisana autobiografija Mihajla Pupina, jednog od najvećih svetskih naučnika našeg doba, nagrađena prestižnom Pulicerovom nagradom.

Na štandu izdavačke kuće „Clio“ u 16.00 biće predstavljena knjiga „Rujni zraci severnog Sunca“, češke književnice Markete Hejkalove, koju čitaoci i kolege porede s Jaroslavom Hašekom, piscem humorističko-satiričnog romana „Doživljaji dobrog vojnika Švejka“.

U Hali 3 u 14.00 biće održana tribina „Još jednom o Dilanu i Nobelu“, na kojoj će o Bobu Dilanu i Nobelovoj nagradi za književnost debatovati književnica Vida Ognjenović, pisac i direktor „Geopoetike“ Vladislav Bajac, koji je i izdavač Dilanovih knjiga.

Na štandu Eu Info centra u Hali 4 biće održane panel diskusije u 11.00 – „Za jači glas građana: Podrška EU civilnom društvu Srbije“, i u 13.00 – „Može li kultura u Srbiji bez Evrope“.

U 9.00 u Upravnoj zgradi počeće Međunarodna konferencija o kolektivnom ostvarivanju prava nad pisanim i ilustrovanim delima.

Ministar Aleksandar Vulin promovisaće svoju knjigu „Mrak“, u 18.00, u hali 2.

Izdavačka kuća „Pčelica“ promovisaće u 11.00 u sali „Janko Veselinović“ knjigu „Ludvig Van Mocart“ Vesne Aleksić, koja govori o dvojici velikana Volfgangu Amadeusu Mocartu i Ludvigu van Betovenu, o kojima su već ispričane mnoge priče.

U tom romanu autorka je na osnovu stvarnih događaja iz života Mocarta i Betovena izmaštala priču o njihovim detinjstvima, muzičkim karijerama i jedinom susretu.