Vučić: Nova zgrada Beogradske filharmonije do 2020.

Kultura 25. jun 201711:55 > 12:01
Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na sastanku sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom da nova zgrada Beogradske filharmonije mora biti završena do 2020. godine.

„Beograd je kosmopolitski grad i zaslužuje operu koja će postati ne samo njegov, već i simbol celog regiona“, istakao je Vučić.

Mehta koji boravi u Beogradu, povodom koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije pod njegovom upravom, zahvalio je Vućiću na svemu što čini za Beogradsku filharmoniju, kao i na planu za izgradnju nove koncertne dvorane o kojoj je razgovarao tokom svoje poslednje posete Beogradu.

Beogradska filharmonija će večeras, pod upravom novog šefa dirigenta Gabrijela Felca, pokloniti publici koncert klasične muzike na otvorenom.

Postavljanje statue Karlu Maldenu

Vučić i Mehta dogovorili su postavljanje statue slavnom holivudskom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, rođenom kao Milan Sekulović, koji je igrao u više holivudskih filmova, među kojima su najpoznatiji „Tramvaj zvani želja“, „Paton“, „Na dokovima Njujorka“ i drugi.

Porodica Karla Maldena poklonila je Beogradskoj Kinoteci 2016. godine lične predmete i deo filmske kolekcije ovog slavnog holivudskog glumca.

„Naš zadatak je da naše generacije upoznamo sa likom i delom najpoznatijeg glumca srpskog porekla, s obzirom da ni mi nismo bili svesni značaja i traga koji je Karl Malden ostavio. On je bio veliki umetnik, ali i najbolji ambasador Srbije“, rekao je Vučić.