Predsednik UO Narodnog pozorišta podneo ostavku

N1

Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica odlučio je da podnese ostavku na tu funkciju, pišu Večernje novosti.

POVEZANE VESTI

List piše da je Gatalica u obrazloženju svoje odluke naveo da se na taj potez odlučio „pošto situacija u Narodnom pozorištu odavno nema nikakve veze sa umetnošću i teatrom“.

„Pre nedelju dana sam učinio poslednji napor da se štrajkači vrate razgovorima i da se inicira sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, ali su moji pokušaji propali. Drago mi je što je moja poslednja dužnost bila da otvorim kupatila za baletske igrače, čiju sam obnovu lično pokrenuo. Nadam se da će prva encikopledija Narodnog pozorišta, koju sam takođe inicirao, biti dovršena i bez mog učešća. Hvala članovima Upravnog odbora što su sve odluke, do poslednje, na 41. sednici, doneli jednoglasno“, naveo je Gatalica u obrazloženju svoje odluke.

Članovi dramskog sindikata Singlus Narodnog pozorišta najavili su u petak da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan, simbolično u 11.59 sati.