"Rock N Classic": Kamerni orkestar Muzikon izvodi Beatles, Led Zeppelin, Queen

Kultura 19. feb 201910:29 > 11:00
Muzikon

Orkestar Muzikon, nastavlja "Level Up!" sezonu u Velikoj Sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, koncertom s temom "Rock&Classic" koji će se održati u četvrtak, 21. februara u 20h.

Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje jer će publika imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok bendova u aranžmanima napisanim za klasične instrumente, navodi taj orkestar.

Muzikon će ovom prilikom izvoditi pesme grupa Beatles, Led Zeppelin i Queen.

Muzikon je više puta nastupao u okviru projekta Queen Symphony Acoustic, koji pored orkestra čine hor i Queen Real Tribute bend, dok „Beatles go Baroque“ legendardnog kompozitora Petera Breinera i klasične verzije Led Zeppelin-a izvode prvi put.

Peter Breiner je slovački dirigent, kompozitor i pijanista koji je snimio preko 150 albuma kao dirigent i pijanista. Poznat je po svojim klasičnim aranžmanima, kao što su barokne verzije pesama Beatles-a i Elvisa Prislija. 2004. je snimio sve nacionalne himne sveta koje je Atinski Olimpijski Komitet iskoristio kao muziku za ceremoniju dodele medalja na Olimpijskim igrama. Njegov trostruki CD „Janacek Operatic Suites“ je jedan od Top 10 klasičnih CD-ove 2009. godine. Trenutno živi i radi u Njujorku.

N1

Kamerni orkestar Muzikon je multimedijalni umetnički sastav iz Beograda koji pored promocije kvaliteta, ima za cilj i rušenje stereotipa o klasičnoj muzici i razvoj publike novim pristupom u izvođenju. Sastavljen je od mladih profesionalaca koji žele da popularizuju klasičnu muziku kroz svoj rad i u saradnji sa gostujućim umetnicima iz zemlje i inostranstva.

Pored klasičnog repertoara, Muzikon orkestar izvodi i drugačije projekte, poput koncerata uz primenu digitalnih tehnologija ili interaktivne instalacije kojima želi da proširi publiku.