Orkestar Muzikon koncertom na krovu najavio "Buđenje"

Kultura 22. apr 201910:14 > 10:27
Muzikon

U čast proleća, kamerni orkestar Muzikon organizuje Buđenje istoimenim koncertom u Velikoj sali Zadužbine "Ilija M. Kolarac" u četvrtak 25. aprila. Uoči ovog koncerta Muzikon je pokrenuo "gerilsku akciju" - Koncert za kućni savet.

To je serijal koncerata za stanare na krovovima zgrada Beograda, sa ciljem uživanja u klasičnoj muzici. Prvi koncert je održan juče na krovu jedne zgrade u Ulici Despota Stefana u Beogradu i njime je najavljeno „Buđenje“.

Promo / Muzikon

  Taj, treći koncert Level Up! sezone orkestra Muzikon predvodiće gostujući muzičari iz Holandije – koncertmajstor kamernog orkestra Concertgebouw Jelena Ristić (violina) i solista Arnhem filharmonije Brahm Kreftmeijer (oboa).

Muzikon će publici prirediti “Buđenje” uz izrazita koncertantna dela baroka i predivnu Simfoniju broj 29. W. A. Mocarta, saopštio je taj orkestar.

Pored gostiju iz Holandije na ovom koncertu gostuju i hornisti Mihajlo Bulajić i Teodor Blagojević, kao i oboistkinja Jelisaveta Pešić.

Jelena Ristić je od 2013. stalni je član prvih violina Royal Concertgebouw orchestra (Kraljevski orkestar Holandije) i koncertmajstor je kamernog orkestra u sastavu Concertgebouw. Kao član orkestra Concertgebouw nastupa širom sveta sa najboljim svetskim solistima i dirigentima sadašnjice.

Promo / Muzikon

Brhm Kreftmeijer kao vrlo mlad muzičar postaje prva solo oboa Arnhem Filharmonije iz Holandije i redovno gostuje u orkestrima Royal Concertgebow orkestra i Roterdam filharmonije. U orkestru Combattimento Amsterdam nastupa isključivo kao solista, a sa njima je snimio i brojne albume. Sa orkestrom Combattimento nastupao je na svim kontinentima. Član je renomiranog kamernog duvačkog ansambla Hexagon.