Dečije predstave uživo na internetu tokom vanrednog stanja

Kultura 16. mar 202012:17 > 12:17
REUTERS/Lucy Nicholson

Pozorište lutaka "Pinokio" tokom vanrednog stanja prenosiće predstave putem interneta, a Teatar "Vuk" će organizovati izvođenje i čitanje srpskih narodnih bajki onlajn, saopštila je Uprava grada Beograda.

„Za vreme vanrednog stanja sprovodeće se mere Vlade o zabrani okupljanja, ali naša pozorišta nisu zatvorila svoja vrata. Iz zatvorenog prostora sele se na internet“, navodi se.

Pozorište lutaka „Pinokio“ će igrati predstave bez prisustva publike u svom redovnom terminu svake subote od 12 sati i prenosiće ih uživo preko društvenih mreža – Jutjuba, Fejsbuka i Instagrama.

Najmlađi će imati priliku da uživaju iz svojih domova u najgledanijim predstavama ovog pozorišta kao što su „Tri praseta“, „Pepeljuga“ i „Lepotica i zver“, precizirano je.

Teatar „Vuk“ će takođe organizovati izvođenje i čitanje srpskih narodnih bajki uživo na internetu.

„Želimo da svim našim mališanima ulepšamo ove dane koje moraju da provode kod svojih kuća i da ih na ovaj način ne ostavimo bez kulturnih i edukativnih sadržaja koji su neodvojivi deo njihovog odrastanja i obrazovanja. U narednim danima uputićemo poziv i ostalim pozorištima koja imaju tehničke mogućnosti da se priključe ovoj akciji. Naši najmlađi gledaoci prvu predstavu mogu da očekuju već ove subote, 21. marta“, rekla je Gordana Goncić, podsekretarka za kulturu Grada Beograda.