Novi Benksijev rad posvećen lekarima i medicinskim sestrama

Kultura 07. maj 202008:28 > 08:28
Instagram Banksy

Britanski umetnik Banksi odao je priznanje zdravstvenim radnicima novim delom u opštoj bolnici Sauthempton, a platno čija je slika objavljena na njegovom Instagramu postavljeno je kao priznanje zaposlenima te bolnice u borbi protiv koronavirusa.

https://www.instagram.com/p/B_2o3A5JJ3O/

Slika prikazuje malog dečaka u majici kako kleči pored kante za smeće. On je svoje uobičajene heroje igračke Betmena i Supermena, koji su odbačeni u kanti, zamenio novim herojem – medicinskom sestrom.

Poput Supermena i sestra ima ispruženu ruku i nosi masku za lice, kapu i kecelju sa znakom crvenog krsta, što je jedini element u boji na crno-belom platnu.

Prema BBC-iju, umetnik je uz platno ostavio poruku bolnici u kojoj piše „Hvala na svemu što činite. Nadam se da će malo razvedriti prostor, iako je crno-belo.“

Platno veličine kvadratnog metra „Prekretnica“ ostaće u bolnici do jeseni i potom će biti ponuđeno na aukciji, a novac će biti uplaćen britanskom zdravstvenom osiguranju.

Direktorka bolnice Pola Hed rekla je da su svi u bolnici zahvalni na platnu.

Anonimni umetnik postao je slavan nakon serije provokativnih grafita širom Engleske koji se često bave kritikom društva.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.