Stefan Milenković upravnik nove koncertne dvorane u Novom Sadu

Kultura 13. nov 202014:20 > 14:28
N1

Čuveni violinista Stefan Milenković biće novi upravnik koncertne dvorane nove Muzičko-baletske škole, a uključiće se u rad Kulturnog centra i Akademije umetnosti u Novom Sadu, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Blizu smo toga da Stefan Milenković, najveća zvezda svetske klasične muzike, dođe da živi i radi u Novom Sadu. Ponudili smo mu najbolje uslove, a za to su najzaslužniji Fondacija i Gradska uprava za kulturu“, rekao je Vučević, preneo je portal 021.rs.

Vučević je, prilikom obilaska Muzičko-baletske škole sa novom ministarkom kulture Majom Gojković, naveo i da je u budžetu za 2021. predviđena poslednja tranša za završetak izgradnje zgrade i to nešto više od 300 miliona za nabavku opreme.

„Naredne godine đaci će krenuti u te škole i organizovaćemo kulturne događaje, odnosno koristiti koncertnu dvoranu. Nastavljamo saradnju sa republičkom vladom i imaćemo značajnu podršku da kompletno završimo obnovu podgrađa Petrovaradinske tvrđave“, istakao je Vučević.

Tanjug/Jaroslav Pap

On je rekao da se titula „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ pomera za 2022. godinu zbog epidemije koronavirusa, ali je naglasio da se nastavlja rad na kulturnim stanicama i drugim projektima.

Kako je rečeno, nakon više od 70 godina Baletska škola će dobiti svoj dom, kao i Muzička koja je na to čekala gotovo 100 godina. Podgrađe Petrovaradinske tvrđave obnavlja se posle gotovo 300 godina, prostor Velikog Limana nakon 100 godina transformiše se u prostor modernog stvaralaštva, što je samo jedan deo brojnih infrastrukturnih projekata u okviru priprema za godinu titule.

Direktor Fondacije 2021 Nemanja Milenković najavio je i pokretanje onlajn platforme za kulturu „Visit Novi Sad“.