Prvi sajam savremene umetnosti u Beogradu

Kultura 03. dec 202022:37 > 27. mar 2021 22:24
Promo

Prvi sajam savremene umetnosti u Beogradu "CAF" (Contemporary Art Fair Belgrade), biće održan od 24. do 27. decembra 2020. u prostoru galerije "N.EON", u Crnogorskoj ulici broj 10.

Organizatori sajma su galerija „Art for All“, galerija „N.EON“ i umetnik Ivan Kocić.

Povezane vesti

Ovaj prvi i jedinstveni sajam savremene umetnosti, po ugledu na renomirane sajmove tog tipa u Evropi i svetu, biće specifičan presek aktuelnog stanja savremene likovne scene, sa najreprezentativnijim umetnicima različitih senzibiliteta i generacija.

Značaj ove manifestacije, koja se održava prvi put u doba pandemije kovida -19, je retka mogućnost, koja daje prostor umetnicima da svoje stvaralaštvo prikažu publici, u vremenu kada je to gotovo neizvodljivo na druge načine.

„Ova manifestacija, koja se ove godine prvi put održava u Beogradu, u malom, predstavlja dobar primer saradnje galerija i likovnih umetnika i najavljuje mogućnost održavanja sajma umetnosti svake godine kao što i priliči Beogradu kao centru koji bi okupio umetnike iz regiona na jednom mestu“, rekla je Marija Milošević, direktor galerije „Art For All“, koja je ujedno i organizator ovog sajma.

Promo

Umetnicima koji su pozvani na javnom konkursu, i apliciraju, biće dozvoljene sve likovne tehnike – akvarel, grafika, crtež, uljana ili akrilna slika, skulptura i asmblaž.

Prijava za konkurs se šalje isključivo elektronskim putem, na mejl [email protected], a rok za prijavljivanje je 5. decembar.

Izabrane radove učesnika, publika će moći da pogleda, u galeriji „N.EON“, između 24. i 27. decembra, i to u četvrtak, 24. od 18  do 21 čas, a u petak, subotu i nedelju, 25, 26, i 27. decembra, od 11 do 20 časova, gde će svaki izlagač imati svoj štand i direktno će komunicirati sa posetiocima.

Za vreme održavanja sajma biće ispoštovane sve propisane epidemiološke mere.