Upoznajte slikarku Biseru Veletanlić

N1

Za džez pevačicu Biseru Veletanlić ste svi čuli, ali za slikarku Biseru Veletanlić malo ko zna. Trideset peti rođendan galerije Singidunum proslavljen je izložbom njenih slika. Nakon izložbe, usledio je i mini koncert sa Vasilom Hadžimanovim.

Sem što je pevala, Bisera Veletanlić se poslednjih godina bavila i slikanjem. Povodom 35. rođendana galerije Singidunum, slike koje do sada nisu izlagane, našle su svoje mesto.

„Ovde su neke slike iz ranijeg perioda, što bi rekli pravi umetnici. Ja se zaista igram i uopšte ne bih rekla da se ja bavim slikanjem, to je preozbiljno za ovo što ja radim. Dakle, ja se zaista igram, ja sam imala dve izložbe, ali to je sve u periodu između 15 i 20 godina razmaka. Tako da je ovo sad prva izložba moja od 1977″, kaže Bisera Veletanlić.

„Ljudi možda ne znaju, ali Bisera se bavi slikarstvom duži niz godina, onako kao naturščik, kao neko ko nije pohađao neke škole, ali ima prirodni talenat, kao za muziku, tako i za ovu granu umetnosti“, rekao je Vasil Hadžimanov.

A talenat za muziku je pokazala pre otvaranja izložbe. Mini koncert je otvoren pesmom „Milo moje“. Kaže da se nije povukla, već da se samo pojavljuje kad ima šta da kaže.

„Ja se nisam povukla zato što sam rešila da se povučem, ja sam, međutim, osoba koja ako nema ništa da kaže pametno, ako nemam ništa što sam uradila, ja ne vidim razlog“, navodi Bisera Veletanlić.

Izložba je otvorena do 17. jula.