Bajagin rođendan i 40 godina Instruktora, uz tortu đaka iz Aleksinca

Kultura 19. feb 202417:55 4 komentara
N1

Četiri decenije postojanja Bajage i instruktora, četiri decenije od izlaska prvog albuma tog benda - „Pozitivna geografija“, i od prvog koncerta održanog u tadašnjem Domu sindikata. Momčilo Bajagić Bajaga, koji je danas sa novinarima proslavio i svoj 64 rođendan, govorio je o planovima benda za godinu velikog jubileja. A na događaju su bili prisutni i đaci aleksinačke škole koji su nedavno pokrenuli rok bend. Njima su instruktori poklonili gitare i pojačalo.

Povod za konferenciju i rođendansko druženje s Momčilom Bajagićem Bajagom i članovima benda Bajaga i Instruktori bilo je jubilarnih 40 godina postojanja benda.

„U godini velikog jubileja, očekuje nas mnogo velikih stvari, događaja i koncerata, koje bismo voleli da podelimo sa vama. Prvenstveno najava posebnog, aprilskog koncerta“ , naveo je bend.

Igrom slučaja ili ne, danas je i Bajagi bio rođendan, pa je svemu ovome dodat još jedan razlog za druženje.

Pored Bajage i članova benda, prisutni su bili i Gane Pecikoza, menadžer, i Goranka Matić, fotografkinja i hroničarka benda od prvih dana.

Đaci aleksinačke osnovne škole koji su pokrenuli rok bend, a Instruktori im donirali pojačalo i dve gitare, danas su ovom legendarnom muzičaru poklonili tortu sa ukrasima koji su asocirali na čuvene pesme Bajage i Instruktora.

Pogledajte više u VIDEU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare