Beldoks u septembru – na otvorenom, u bioskopima i onlajn

Kultura 12. mar 202113:20 0 komentara
Beldocs
Promo

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks (Beldocs) biće održan od 9. do 16. septembra u Beogradu u hibridnom formatu – na otvorenom, u bioskopima i online, saopštili su organizatori.

Na Beldoksu će, kako se navodi, biti prikazani najbolji svetski dokumentarni filmovi iz prethodne godine, među kojima će se tradicionalno naći brojni naslovi prikazani na najvećim svetskim festivalima i dobitnici najprestižnijih nagrada.

U istim terminima će se održati i Beldocs Industry uz podršku EU kroz program Kreativna evropa i podprogram MEDIA: Beldocs VR/AR Academy, Beldocs in Progress, Serbian Docs in Progress, Documentaries form Kids & Youth, Beldocs Market. Poziv za prijavu projekata za ove programe je u toku.

Na predstojećem Beldocsu će biti održan i deo programa MOVING CINEMA 2021, dvogodišnjeg projekta zajedničke evropske filmske edukativne platforme, koja će mladima od 13 do 18 godina u Srbiji u naredne dve godine ponuditi brojne nove mogućnosti za aktivno učešće u oblasti filmske umetnosti kroz radionice, samostalno filmsko programiranje, donošenje odluka, rad sa filmskim stvaraocima, i kroz razvoj novih kreativnih praksi, znanja i veština.

Ovaj projekat je nastao udruživanjem edukativnih kapaciteta pet evropskih partnera: A Bao A Qu (Španija) – vodeći partner; Meno Avilys (Litvanija); Kijufi (Nemačka); Otok Institut (Slovenija); Međunarodni festival dokumetarnog filma Beldocs (Srbija), a koji od 2014. godine okuplja najrelevantnije evropske aktere u oblasti filmske edukacije i razvoja mlade publike. Beldocs se pridružio projektu krajem 2020. i postao prvi partner van Evropske Unije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!