Beogradsko dramsko pozorište i Mozzart u novoj sezoni humanosti

Promo/Mozzart

Potpisan protokol o strateškom partnerstvu.

Kada se društvena odgovornost „postavlja“ na scenu nema sumnje da su u glavnoj podeli Beogradsko dramsko pozorište i kompanija Mozzart. Najvažnije pozorište u regionu i jedan od lidera u industriji zabave potpisali su protokol o saradnji i strateškom partnerstvu u okviru kojeg će biti realizovani mnogobrojni projekti i društveno odgvorne akcije.

Podrška prijatelja ključ je svakog novog uspeha, a upravo to potvrđuju Beogradsko dramsko pozorište, najstariji gradski teatar i kompanija Mozzart. Ex Yu turneja ansambla kultne predstave Let iznad kukavičjeg gnezda sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, obnova komada Ne igraj na Engleze u znak sećanja na Marka Živića i predstava Božanstvena komedija u režiji Franka Kastorfa, najvećeg evropskog reditelja današnjice, predstavljaju početak buduće uspešne saradnje.

Veoma smo srećni i zahvalni što Mozzart, uspešna i društveno najodgovornija kompanija u zemlji, prepoznaje Beogradsko dramsko pozorište kao pouzdanog i važnog partnera. Ovo je dokaz da je kultura i dalje važan segment našeg društva. Kroz ovo partnerstvo uradićemo velike i značajne stvari i u oblasti humanitarnog rada„, izjavio je Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Promo/Mozzart

Potpisivanje ovog protokola samo je nastavak višegodišnjeg ulaganja u kulturu kompanije Mozzart koja je do sada u više navrata podržala Udruženje dramskih umetnika Srbije. Jedan od najvažnijih projekata bilo je održavanje prve Zoom humanitarne predstave Balkanski špijun kada su šerovanjem linka sa Mozzartovog jutjub kanala prikupljena sredstva za pomoć članovima UDUS-a.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što nastavljamo sa podrškom kulturi. Godinama unazad uspešno radimo na afirmaciji ove važne oblasti u našoj zemlji, kao i poboljšanju položaja dramskih umetnika. Posebno nam je drago što sada imamo priliku da to radimo u saradnji sa jednim od naših najuspešnijih pozorišta„, istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Osim podrške daskama koje život znače, kompanija Mozzart imala je značajnu rolu i na snimanju serija Žigosani u reketu, Ubice moga oca, Južni vetar, kao i dokumentarnih serijala Zlatni momci i Kako postati kraljica. Deo scenografije često su i uplatna mesta kompanije Mozzart, kao što je nedavno bio slučaj prilikom snimanja kadrova za seriju Tunel koja će televizijsku premijeru imati početkom naredne godine.