„Bergmanovo ostrvo“ – u bioskopima priča inspirisana čuvenim rediteljem

Kultura 23. jun 202213:37 > 13:38 1 komentar
Promo

„Zašto je Bergman sinonim za Švedsku?“, pitanje koje se stavlja pred aktere, kao i gledaoce filma „Bergmanovo ostrvo“ rediteljke Mije Hansen Lav, koja je premijerno prikazala ostvarenje na prošlogodišnjem kanskom festivalu gde je film bio u trci za Zlatnu palmu. Ova realna, nostalgična, romantična, u isto vreme otrežnjujuća drama je od danas u bioskopima.

Par odlučuje da poseti ostrvo koje je inspirisalo Ingmara Bergmana da piše scenarije, kako bi sami dobili inspiraciju za svoj predstojeći film. Međutim, u nekom trenutku stvarnost i fikcija počinju da se prepliću, saopštili su distributeri.

Ljubavni trougao, ljubavni četvorougao, platonska ljubav, kao i pitanje da li je moguće zaljubiti se u izmišljene likove, veštim jezikom ispričan zaplet rediteljke Mije Hansen Lav koja je ove godine na kanskom festivalu u Kanu dobitnica nagrade Europa Cinemas Label za film „Jedno lepo jutro“ (One Fine Morning).

U glavnim ulogama su Tim Rot („Četiri sobe, „Petparačke priče“), Viki Krips („Fantomska nit“, „Stari“), Mija Vašikovska („Džejn Ejr“, „Madam Bovari“), kao i Anders Danijels Lije koga će publika ovog leta, takođe, moći da vidi u filmu „Najgora osoba na svetu“ (The Worst Person In The World).

Publika je na ovogodišnjem 50. FEST-u mogla premijerno da pogleda svojevrsni savremeni rimejk Bergmanovog filma „Scene iz bračnog života“, dok će od danas moći da ga gleda na velikom platnu u bioskopima širom Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare