Beti Đorđević uručena nagrada za životno delo na Nišvilu

Kultura 10. avg 202220:38 7 komentara
Beta/Saša Đorđević

Džez i soul pevačici Beti Đorđević uručena je nagrade za životno delo u Gradskoj kući u Nišu, a koju Nišvil džez festival tradicionalno dodeljuje najistaknutijim srpskim muzičarima.

Kako prenose Južne vesti, ona je rekla da je ovakvo priznanje nešto što joj se nije dešavalo često u životu i istakla da će se posetiocima festivala odužiti pesmom u četvrtak, 11. avgusta.

Još marta ove godine je objavljeno da će nagrada Nišvila za životno delo otići u ruke Beti Đorđević, koja je na džez sceni pet decenija. Ona će u četvrtak otvoriti glavni program festivala, a danas joj je gradonačelnica Dragana Sotirovski uručila nagradu.

„Velika mi je čast i privilegija što sam danas ovde, hvala puno gospodinu Blagojeviću. Hvala najlepše na nagradi i hvala što ste se setili moje malenkosti, ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost. Naravno, sutra ću se odužiti još i pesmom, to će biti nešto sasvim posebno“, istakla je pevačica.

Beti Đorđević objavila je desetak singlova, dva albuma i jedan kompilacijski album, a Rambo Amadeus za nju je napisao pesmu “Nema te”, koje su zajedno izveli na Beoviziji 2018. godine. Najpoznatija je po veikom hitu „Počnimo ljubav iz početka“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare