Biković nasledio Bjelogrlića na čelu Grupacije kinematografije PKS

Kultura 09. feb 202115:509 komentara
N1

Glumac i producent Miloš Biković novi je predsednik Grupacije kinematografije Privredne komore Srbije, koji je na ovoj poziciji zamenio kolegu koji ga je i predložio - Dragana Bjelogrlića, saopštila je PKS.

Počastvovan sam što sam izabran za predsednika Grupacije kinematografije i drago mi je što me je predložio dugogodišnji prijatelj i kolega Dragan Bjelogrlić, poručio je Biković.

„Verujem da ću u narednom periodu moći da se oslonim na svoje iskustvo koje nije mnogo veliko, ali nije ni zanemarljivo jer je specifično, i da ću uz saradnju sa starijim kolegama doprineti poboljšanju i unapređenju naše industrije, kako za filmske radnike tako i za i kulturu uopšte“, rekao je Biković.

Biković se nada da će posledice po bioskope i distributere, izazvane pandemijom kovida 19, uskoro biti ublažene i da će, uz podršku struke i institucija, uspeti da održe poslovanje, navodi se u saopštenju.

Doskorašnji predsednik Grupacije kinematografije PКS Dragan Bjelogrlić očekuje da će mlađe kolege uneti novu snagu u srpsku kinematografiju i ojačati lidersku poziciju u regionu i poboljšati prepoznatljivost na svetskom nivou.

Komentari

Vaš komentar