Biković uoči „Laži“: Dođite da vidite debakl, ako sam u pravu, ili… spektakl

Kultura 23. mar 202314:33 3 komentara
BDP/ Promo

Predstava "Laž" prema tekstu Florijana Zelera, u režiji Nikole Ljuce, biće premijerno izvedena u subotu 1. aprila od 19.30h na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Tokom aprila "Laž" će imati čak 16 izvođenja, najavio je BDP.

Miloš Biković i Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Orašanin igraju dva bračna para koja će tokom jedne večeri otkriti mnogo skrivenih istina jedni o drugima. Kroz elemente komedije, uz mnogo obrta, zapleta i raspleta, predstava „Laž“ će, kako tvrdi ekipa, sigurno osvojiti publiku.

Nikola Ljuca rekao je da je njemu posebno zadovoljstvo što radi dramu koja će, siguran je, imati dug vek na sceni i koju će publika voleti.

„Jer su ovo teme o kojima se retko priča na ovako iskren i do kraja način. Mislim da će publika na to da reaguje jer znam koliko je nama ovo sve značilo dok smo radili i radimo i dalje, koliko se nas emotivno tiče i koja smo mi sebi pitanja postavili i morali da se otvorimo da bi došli do one prave istine”, naveo je reditelj.

Tamara Krcunović kaže da joj je drago što je sa ovom ekipom, jer je sa svima već sarađivala što u pozorištu što na filmu. „Ovaj proces uopšte nije lak, Nikola ovaj komad radi na jedan drugačiji način od onog kako je izvorno napisan, te zahteva više rada, a mi imamo još nedelju dana do premijere i ja se nadam da će sve to lepo da se složi do 1. aprila i da će publika uživati u predstavi.”

Govoreći o tekstu, glumac Miloš Biković kazao je da je on jako dobar, duhovit, pun obrta.

„Zanimljivo je, biće zanimljivo. Trenutno sam u onoj fazi kada mislim da nije uopšte trebalo da se bavim glumom, svaki proces ima tu fazu, sedam dana pred premijeru, ali nadam se da nisam pravu. U svakom slučaju dođite da vidite debakl, ako sam u pravu ili dođite da vidite spektakl”, dodaje Biković.

“Miloš sigurno nije u pravu jer ovo će biti spektakl! Tamara Krcunović i nas tri klasića. Božanstven tekst Florijana Zelera, oskarovca, pun obrta, te se nadam da ćemo opravdati tu njegovu nagradu i da će publika voleti ovu predstavu”, nadovi Jelisaveta Orašanin Teodosić.

Miodrag Radonjić kaže da „probe teku fantastično“. „Jako nam je i zabavno ali i promišljeno radimo. Sjajna je saradnja sa Ljucom i Tamarom, naravno i sa moja dva klasića na koja sam već navikao. Mislim da će predstava da bude jako zanimljiva publici, puna je neočekivanih preokreta, do samog kraja neće znati šta može da očekuje i šta je poenta cele priče.”

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare