„Bob Marli: One love“: Stiže film o rege legendi

Kultura 14. feb 202418:02 0 komentara
Printscreen

Na godišnjicu rođenja Boba Marlija, stiže i novi film o njegovom životu, a Marlijeva porodica kaže: da on prenosi poruku tog umetnika novim generacijama.

Porodica Boba Marlija kaže da je novi biografski film o njegovom životu napravljen kako bi upoznao mlađe generacije sa životom tog pevača koji je popularizovao rege svojim stihovima i muzikom.

FIlm „Bob Marley: Jedna ljubav“ producirali su njegova supruga Rita Marley i njihova deca Ziggy and Cedella, sa izvršnim producentom Bradom Pittom. Reditelj je Reinaldo Marcus Green a u njemu igraju britanski glumci Kingsley Ben-Adir and Lashana Lynch.

U ovom filmu publika će videti nove strane lica Boba Marlija i bolje razumeti njegovu poruku „jedna ljubav“.

„Pomoći će različitim generacijama da čuju njegovu poruku. Dakle, film je o tome – o poruci. Jedna ljubav je nešto pozitivno upućeno svetu. Da svet može da razume ili da na njega može da utiče taj izraz: jedna ljubav. Veoma je važno ono što mi želimo da postignemo ovim filmom“, kazao je Zigi Marli.

Bob Marley, čiji su čuveni hitovi sa Vejlersima „No Woman, No Cry“, „Jamming“ i „I Shot the Sheriff“, rođen je 1945 u jamajkanskom gradu Nine Mile. Preminuo je od raka 1981, sa samo 36 godina.

Reditelj Reinaldo Marcus Green kaže da je porodica bila intenzivno uključena u stvaranje filma kako bi se garantovala autentičnost.

„Ključno nam je bilo to: da bude stvarno. Bilo da je u pitanju jezik, kostim, garderoba – porodica je bila tu, da nas podrže i da budemo sigurni da realno predstavljamo stvari“, kazao je reditelj.

FIlm počinje u Kingstonu 1976, sa Marlijem koji planira koncert za mir kao odgovor na duboke političke podele i ulične sukobe ideoloških neistomišljenika, a prati muzičara dalje na putu njegovog uspeha.

Lashana Lynch kaže da je provodila vreme sa Ritom Marli pripremajući ulogu, kako bi upila njen duh i njenu energiju.

„Ne osećam se kao da sam bila glumica već kao da sam bila neko ko prenosi ideju o toj zaista važnoj ženi. To mi je bilo važno, kao ženi, crnoj ženi, važno mi je bilo i zbog zemlje mojih roditelja, jer sam jamajkanskog porekla“, rekla je glumica.

Neke od članova Veilersa igraju njihovi sinovi – pa tako reper Davo igra svog oca, gitaristu Džuniora Marvina.

„Bob Marley: Jedna ljubav“ ulazi u bioskope u svetu od 14. februara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!