Bočelijev koncert pod vedrim nebom Beograda – spektakl za pamćenje

Kultura 22. jul 202223:46 > 23. jul 2022 09:2277 komentara

Čuveni svetski tenor Andrea Bočeli održao je u Beogradu, na platou ispred Geozavoda, koncert za pamćenje, uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS.

Na obali Save najlepši glas sveta je pevao svojim anđeoskim glasom pred 3.500 gledalaca. Bočeli je na koncertu izveo neke od svetskih operskih arija Verdija, Pučinija, Vivaldija. Čast da sa njim kao specijalna gošća otpeva dve pesme pripala je našoj pop zvezdi Jeleni Tomašević. Gosti koncerta bili su Kristina Pasaroju i violinistkinja Anastasija Petrišek, javlja RTS.

Samouverenom interpretacijom, ali pre svega iskrenom emocijom koja njegovom glasu daje posebnost, Andrea Bočeli je podsetio publiku kako u njegovoj izvedbi zvuče najlepša i bezvremena operska dela. A nije izostao ni čuveni pop repertoar koji mu je dao planetarnu popularnost. Posle skoro deset godina od nastupa u Beogradu, Andrea je otvorio „Belgrade River Fest“, navodi RTS.

Posetioci su dočekani koktelom, a devojke u rimskim togama delile su program koncerta.

Andrea Bočeli nastupio je uz 80 muzičara Simfonijskog orkestra RTS, kojim je upravljao dirigent Marčelo Rota.

Bočeli je pre koncerta dobio Zlatnu medalju za zasluge od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zajedno sa portugalskom fado pevačicom Marizom, koja će sutra nastupiti u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar