Boda Ninković: Porodica je film mog života

Da sam ja neko 18. nov 202307:37 1 komentar

Glumac Slobodan Boda Ninković izjavio je u emisiji "Da sam ja neko" da je čoveku u životu, osim zdravlja, potrebna smirenost. "Da vam ne fale najosnovnije stvari, a vi svojom aktivnošću možete da doprinesete da život bude kvalitetniji", poruči je.

Na pitanje Rade Đurić kako bi se zvao film njegovog života, Ninković je odgovido: „Porodica, to je film mog života!“

„Da sam ja neko, voleo bih da što više ljudi proba da se vrati nedeljnim ručkovima, i da se vrati veri. Ne u smislu onog fanatičnog, jer u osnovi mi smo poptuno izgubili osećaj. Može čovek da veruje u razne stvari, ali mora da ima veru, ako nema veru onda nema za šta da se uhvati“, istakao je čuveni glumac.

Formalno je penzioner, ali i dalje snima filmove i serije zato što, kako kaže, ima želju da radi, ali i zato što mora.

„Kombinacija je u pitanju, ali pre svega moja želja da i dalje radim Generalno, za nas ne postoji penzija“, rekao je Ninković.

Prethodne emisije:

Kada se u Srbiji snimi film i kada uspe da stigne pred publiku, kazao je Ninković, to treba da se nagradi, jer je to samo po sebi uspeh.

„Ovde kod nas ko uspe da izgura, potrošio je dosta zdravlja. Nije toliko nvoac u pitanju, novac je nepohodan, jer je to skupa igračka, ali više se čovek istroši iznutra. Mislim da neopravdano mnogo cenimo novac. Ne cenimo, mislim da mu dajemo važnost. Sve se svodi na meru. Meni je to najvažnija stvar. Mera u životu, mera“, rekao je Ninković.

Iako ispred kamera nije u penziji, u poslednje vreme ga nema na „daskama koje život znače“.

„Stvarno sam se naigrao, ali malo pokušavam da vidim u kom pravcu ide pozorište, jer ja sam počeo u nekom drugom vremenu gde je pored talenta, bilo potrebno da imaš veliku želju i ljubav da se baviš time. To sad nije naročito bitno, bitno je samo da hoćeš. Meni to liči na neku vrstu kanclearijskog posla, i ja to ne mogu da radim“, poručio je Ninković.

Primetio je i da je razočaranost postala prirodno stanje u našem društvu, ali i da, kako je rekao, imamo sklonost da sve naše probleme fokusiramo i okrivimo jednog ili dvojicu, ne uzimajući u obzir da postoji i neki procenat naše krivice.

„I ako to ne uradimo kao prvi korak, teško da će neko drugi“, upozorio je.

Ninković je dodao i da smo „toliko izbagatelisali reči“ da neki pojmovi, popuz poštenja, iskrenosti i patriotizma više nemaju nikakvog značaja.

„Nemamo sabornost da se skupimo oko jedne stvari, mi odmah idemo na dvanaest tema, i to onemogućava bilo kakav rezultat. Oko jedne osnovne stvara ne možemo da se skupimo. Daleko od toga da želim sebe da promovišem kao izuzetno poštenog, ali bar toliko tolerantnog da sasluša, pa ćemo videti, to je jedini način. Stojimo u mestu i stalno pričamo jedno te isto. Stojimo u mestu jako dugo“, ukazao je poznati glumac.

Na konstataciju Rade Đurić da ga zovu legendom, Ninković je rekao da ga malo muči ta reč, jer to znači da je „bio“.

„Pnašam se i trudim se da, što je moguće više, radim tako da ne stvaram probleme, pre svega sebi, pa samim tim ni drugima“, rekao je Ninković.

Govoreći o svojoj ljubavi prema muzici, rekao je da od muzike nema boljeg ventila.