Boris Isaković primio „Dobričin prsten“ sa studentima na bini

Kultura 03. dec 202314:30 3 komentara
N1

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2022. godini, „Dobričin prsten“, uručena je danas Borisu Isakoviću u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u prisustvu velikog broja kolega, glumaca, reditelja, studenata dramskih fakulteta.

Nagradu mu je uručio prethodni dobitnik Petar Božović, rekavši da u kojoj god ulozi da je gledao Borisa Isakovića, izgledalo je kao da je pisana baš za njega, dok je Vida Ognjenović, predsednica žirija koji mu je nagradu dodelio, rekla da je to glumac o kojeg su se uloge – otimale.

Prikazan je i kratak film sa insertima iz filmova i predstava u kojima je Isaković igrao, a na bini je veliki glumac ovu počast podelio sa svojim studentima.

„Ovaj trenutak je na radost svih nas, kad slavimo našu profesiju, jedino istinski bitno je da u ovom haotičnom zbunjujućem vremenu kad čitav svet prolazi kroz krizu etičnosti svi zajedno nađemo dovoljno mira i snage da taj naš prostor kreativnosti, plemenitosti i duha održimo čistim i svetlim. Mnogi pre nas su tako brinuli o pozorištu, to moramo i mi sada, tako treba da čine i oni koji dolaze. Oni ne da dolaze nego su već tu – šest generacija studenata akademije u Novom Sadu“, rekao je Isaković a na bini su mu se pridružili njegovi studenti pozdravljeni aplauzom i povicima „bravo“ iz publike.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare