Branka Katić: Puno predrasuda, pokušajmo da se bolje vidimo

Kultura 03. sep 202213:41 3 komentara

“Bilo bi lepo da pokušamo da se bolje čujemo, da se bolje vidimo, i da našu decu gajimo u atmosferi ljubavi i širine i prihvatanja, da bismo postali bolji jedni prema drugima, a tako bismo za našu decu napravili neku bolju sredinu”, rekla je glumica Branka Katić, najavljujući premijeru predstave Tramvaj zvani želja u Beogradskom dramskom pozorištu.

Podsećajući na Vilijamsove reči da ne postoje zlikovci i heroji i da, ako bi svi pokušali da drugo ljudsko biće zaista vidimo, bez predrasuda, etiketa usađenih vaspitanjem, da ga razumemo, onda bi to dovelo i do toga da ga i zavolimo, navela je ona, dodavši da je to “lepa poruka i za naše društvo koje je toliko polarizovano i ima toliko predrasuda i osuđivanja”.

Drama “Tramvaj zvani želja” Tenesija Vilijamsa, u režiji Lenke Udovički, sa Brankom Katić u jednoj od glavnih uloga, premijerno će biti izvedena večeras u Beogradskom dramskom pozorištu 3. septembra, nakon što je prethodno kao koprodukcija BDP-a, Beogradskog letnjeg festivala (Belef) i Teatra Ulysses uspešno, već izvođena ovog leta izvođena u okviru Belefa i na Brionima.

Branka Katić je istakla saradnju sa Lenkom Udovički koja je glumačku ekipu „tako dobro vodila i nije im dala da rade bilo šta manje od srži i tog njihovog nerazumevanja, boli i kompleksa koje svako ljudsko biće nosi u sebi”.

“Neumoljivo nas je vodila ka istini o kojoj je Vilijams pisao. Zato mi je to najteža uloga. Posle predstave se osećam kao da je tramvaj prešao preko mene, ali – neka”, izjavila je Branka Katić.

U predstavi igraju i Vanja Nenadić, Miloš Petrović Trojpec i Marko Todorović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare