„Buđenje proleća“ Mlade Bitef dens kompanije na festivalu u Minhenu

Kultura 04. mar 202115:03 1 komentar
Promo / Bitef teatar

Predstava Buđenje proleća u režiji Jelene Kajgo i koreografiji Dejane Volarev biće prikazana 6. marta na festivalu Dani Balkana u Minhenu, na platformi ovog festivala, na kanalu Kameršpile teatra kao i na Jutjub kanalu Bitef teatra, dok je njeno izvođenje zbog epidemiloške situacije pomereno za juli.

Predstavu, koja je rađena po motivima poznate drame Franka Vedekinda, izvodi Mlada Bitef dens kompanija, za koju je ovo izuzetno značajna saradnja, budući da je Kameršpile teatar proglašen za najbolje pozorište u Nemačkoj u 2020. godini, saopštio je Bitef teatar.

Predstava Buđenje proleća kreirana je kao oblik dokumentarno plesnog teatra i pokreće značajna društvena pitanja, poput maloletničkih abortusa, seksualnog vaspitanja i vršnjačkog nasilja.

Festival Dani Balkana već 15 godina organizuje udruženje Od čoveka čoveku iz Minhena, a ovogodišnje izdanje festivala postavlja pitanja: Kakvu viziju budućnosti ima mlada osoba na Balkanu? Da li je jedini izlaz iz stagnacije, zapravo emigracija? Koji su mehanizimi korišćenja društvenih mreža i medija u cilju jednog pozitivnog približavanja Balkana i Evrope. I što je najvažnije, s obzirom na socijalnu distancu koja je prisutna zbog pandemije, kako se danas može osigurati unutrašnja, autentična povezanost između ljudi. Kako i na koji način umetnost Balkana može igrati ulogu u tom povezivanju, i kakav uticaj imaju nove generacije na politiku u Nemačkoj, ali i u njihovim matičnim zemljama?

U predstavi Buđenje proleća igraju Milica Bajčetić, Jakša Filipovac, Una Đorđević, Nikola Živković, Staša Ivanović, Tijana Ostojić, Sara Tasić, Natalija Đečević, Lenka Ranković i Dušan Bajčetić, kompozitorka je Aleksandra Đokić a kostimografkinja Selena Orb.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare