Bulajić o „Aleksandru od Jugoslavije“: Bogatiji za jednu veliku ulogu

Kultura 15. mar 202118:466 komentara
Aleksandar od Jugoslavije, snimanje serije, serija, Kralj aleksandar
Izvor: Promo/Goran Đukanović

U scenariju smo se držali teza koje je napisao Vuk Drašković, rekao je glumac Ljubomir Bulajić. "Dosta sam sazreo glumački nakon ove serije, bogatiji sam za jednu veliku ulogu", istakao je.

Večeras će biti emitovana prva epizoda istorijske serije „Aleksandar od Jugoslavije“. Preko 130 glumaca učestvovalo je u ovom projektu, a glavna uloga poverena je Ljubomiru Bulajiću koji igra kraja ujedinitelja.

POVEZANE VESTI

„Ono čime se bavimo u seriji, prikazujemo ga kao jednog velikomučenika, čoveka sa plemenitom idejom koja nažalost nije zaživela, bar ne u to vreme“, kazao je glumac.

On je naveo da je uloga Aleksandra Karađorđevića nešto najobimnije i najkompleksnije što je do sada igrao. „Ta uloga sa sobom nosi veliku odgovornost. S druge strane, svaki put kad se priprema istorijska uloga, lepota je u tome što glumac saznaje nove stvari, pogotovo kad je istorija u pitanju“, dodao je.

Serija je snimana u vanrednim okolnostima izazvanim koronom, a Bulajić je podsetio da su snimanja krenula i sa zakašnjenjem.

„Povuci potegni, tako smo snimili seriju, plan je bio da se krene krajem marta, noć pred prvi dan snimanja, objavljeno je vanredno stanje, dva tri meseca kasnije stigla je vest da ćemo ući u snimanje i da ćemo moći da krenemo. Nismo znali koliko će trajati.. Žao mi je jer je trebalo da se posete sve lokacije koje se pominju u scenariju, ali zbog pandemije bili smo primorani da to snimimo u studiju.. ostaje žal za tim“, ispričao je glumac.

Komentari

Vaš komentar