Četiri ruske umetnice o emigraciji i prilagođavanju – u KC Gradu

Kultura 26. feb 202416:00 0 komentara
Promo

U Gradskoj Galeriji u Kc Gradu sutra će svečano biti otvorena izložba pod nazivom "Changing Horizons", koja označava početak izlagačke sezone za 2024. godinu, a prve izlažu četiri ruske umetnice.

Četiri talentovane umetnice, Katerina Ablamskaja, Gala Mašanova, Jenny Gorohova i Olga Bezborodova, predstaviće svoje četiri jedinstvena kreativna dnevnika, svaka istražujući teme gradske svakodnevice, emigracije i ličnih iskustava.

Koncept izložbe prožet je idejom o očuvanju i razumevanju promena koje se dešavaju unutar i izvan našeg neposrednog okruženja. Emigracija, sa svojim raznovrsnim podsticajima prilagodjavanju, služi kao tematska nit koja povezuje ove različite umetničke prakse.

Bez obzira da li se radi o slikarstvu, grafici, tkanju ili kolažu, svako umetničko delo postaje ostrvo stabilnosti i samoopredeljenja usred stalno menjajućeg horizonta našeg sveta.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 9. marta, svakodnevno od 16 do 21h. Takođe, 2. marta od 17 do 19h, planirano je javno vođenje kroz izložbu tokom kog će nas umetnice upoznati sa svojim radom.

Katerina Ablamskaja, rođena 1992. godine u Moskvi, Rusija. Diplomirala je na Moskovskoj Državnoj Stroganovskoj akademiji za dizajn i primenjene umetnosti. Članica je Moskovskog udruženja umetnika. Živi u Beogradu od 2022. godine.

Gala Mašanova, rođena 1982. godine u Moskvi, Rusija. Diplomirala je na Moskovskom institutu za umetnost i industriju, sa specijalizacijom u dizajnu arhitektonskog okruženja. Studirala je i u Italiji, u Urbino, gde se fokusirala na tehnike akvarela.

Jenny Gorohova, rođena 1989. godine u Voronježu, Rusija. Diplomirala je na Univerzitetu arhitekture i građevinarstva sa diplomom arhitekture i dizajna. Pre dve godine, preselila se u Srbiju, što je postalo novi početak u njenom umetničkom stvaralaštvu.

Olga Bezborodova, rođena 1990. godine u Vitebsku, Belorusija. Diplomirala je na Peterburškom Državnom univerzitetu tehnologije i dizajna, gde je stekla diplomu iz dizajna kostima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!