Damir Imamović: Nikad nisam gradio status pop zvezde

N1

Super je atmosfera oko koncerta u Domu omladine i jako mi je drago da sam ovde, rekao je muzičar Damir Imamović uoči nastupa u Beogradu.

„Ja volim Sarajevo i Balkan zbog tog našeg lagodnog odnosa, da možeš živeti normalan zivot, meni je to super. Ja nikad nisam ni gradio status pop zvezde jer je to ograničavajuće u privatnom životu. Moraš se furati da si nedodirljiv da bi bio nedodirljiv“, kazao je on u Novom danu.

Koncert Damira Imamovića u Velikoj sali Doma omladine Beograda održaće se u četvrtak 16. marta od 20 časova. Specijalni gost na koncertu biće mladi banjalučki muzičar i pesnik Igor Božanić.

Damir Imamović u Beograd dolazi na prelasku “Singer of Tales” turneje u promociju novog albuma, a uz njega na bini će biti istanbulski maestro Derija Tirkan i slovenački kontrabasista Žiga Golob.

„Posle Beograda u petak smo u Podgorici, a u subotu idemo u RIjeku – od ravnica, preko gora, do mora“, dodao je muzičar.

„Nadoknađujemo nastupe (zbog pandemije) od prošlog leta, svirali smo u Holandiji, Belgiji, Norveškoj, nema gde nas nije bilo, predivan je osećaj izaći pred publiku, a i publika uživa“, kazao je.

Imamović je jedan od najznačajnijih predstavnika sevdalijske scene Balkana. Odrastao je u muzičkoj porodici, prvi album snimio je još 2006. godine, a nastupao je po celom svetu – od Balkana i Evrope, preko Kine, SAD-a, Meksika, Japana i Indije. Radio je sa producentima kao što su Kris Ekman i Džo Bojd/Andrea Gertler, dobitnik je nekoliko bitnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, proglašen je ”Najboljim evropskim umetnikom u oblasti world music-a” (Songlines Magazine, 2021), a njegov poslednji album „Singer of Tales” dobio je prestižnu nagradu nemačkog Udruženja muzičkih kritičara (2020).